Читај ми!

Терористички напад у Кенији, десетине мртвих

Најмање 48 људи је убијено у ноћашњем нападу исламистичких екстремиста на хотеле и полицијску станицу у кенијском месту Мпекетони на обали Индијског океана, јавио је Би-Би-Си. Одговорност за напад преузела исламистичка организација Ел Шабаб.

Извештач Би-Би-Сија Јусуф Дајо из Најробија јавио је да је напад почео синоћ у 20.30 по локалном времену, док су мештани гледали фудбалску утакмицу Светског првенства на телевизији, преноси Танјуг.

Сведоци у Мпекетонију, граду на 20 километара од острва Ламу - познатог кенијског туристичког летовалишта, навели су да је пуцњава трајала неколико сати и да су неке зграде у пламену.

Локални становници су навели да су нападачи отели комби и искористили га за нападе на различите локације широм места.

Сведоци су потврдили да су наоружани нападачи са покривеним лицима, бацили експлозив на локалну полицијску станицу пре упада и крађе оружја.

Командант кенијске полиције Дејвид Кимаијо рекао је да су наоружани нападачи напали и банку.

Одговорност за напад преузела је исламистичка организација Ел Шабаб. "Командоси су синоћ извели успешан напад на Мпектони", наводи се у саопштењу те терористичке организације.

Као разлог наводи се размештање кенијских трупа у Сомалији, које Ел Шабаб оптужује за убиства муслиманских учењака, што је власт у Најробију одбацила.

Мпекетони је мало место где борави само неколико странаца који су у посети региону и налази се на 100 километара од Сомалије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи