Читај ми!

Сноуден нашао посао у Русији

Узбуњивач Едвард Сноуден од 1. новембра радиће у једном од највећих руских интернет портала, рекао његов адвокат Анатолиј Кучерена. Компанија у којој ће радити Сноуден није државна, с обзиром да он не може да ради за руску државу, рекао Кучерена.

Одбегли бивши амерички обавештајац Едвард Сноуден нашао је посао у Русији, рекао је његов адвокат Анатолиј Кучерена, говорећи поводом данашњег објављивања нове Сноуденове фотографије на популарном руском вебсајту Лајф Њуз.

Сноуден ће од 1. новембра радити у једном од највећих руских интернет портала, рекао је Кучерена, не прецизирајући којем.

На снимку који је објавио Лајф Њуз, а који је направљен у септембру, приказан је Сноуден како се вози у чамцу реком Москвом, а у позадини се види Храм Христа Спаситеља.

Адвокат је такође рекао да ће новац који је прикупљен на том сајту као помоћ Сноудену бити пребачен на његов рачун који ће ускоро бити отворен.

"Сноуден ће и сам ускоро почети да зарађује новац у Русији, јер ће 1. новембра ступити на рад у једној од највећих компанија за подршку највећег сајта. То је рад у области информационих технологија, питање његовог посла је решено", предочио је Кучерена.

Према његовим речима, компанија у којој ће радити Сноуден није државна, с обзиром да он не може да ради за руску државу.

Кучерена је објаснио да је Сноуден добио привремени азил у Русији, а ако се одлучи да оде, изгубиће тај привремени статус. За сада он не показује жељу да оде у неку другу државу, рекао је Кучерена.

Према речима адвоката, Сноуден наставља с учењем руског језика које је почео још док је боравио на аеродрому Шереметјево и пошто је веома приљежан, доста је научио.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво