Читај ми!

Неподобни "Џеронимо"

Операција "Џеронимо" у којој је убијен Бин Ладен тема књиге "Тежак дан", која ће ускоро бити објављена. Пантагон разматра могућност тужбе против бившег припадника "Америчких фока" због тога што је писањем књиге прекршио уговоре о поверљивости.

Пентагон упозорава да разматра могућност тужбе против бившег припадника "Америчких фока" због тога што је прекршио уговоре о поверљивости када је написао књигу о операцији у којој је убијен Осам бин Ладен.

У писму које је Пентагон објавио, главни адвокат Пентагона рекао је да министарство одбране, такође, разматра могућност да тужи свакога ко је сарађивао са аутором књиге. Он је, међутим, наговестио и да би влада могла тражити зараду од књиге.

У писму упућеном Марку Овену, што је псеудоним под којим је књига написана, наведена су два уговора о поверљивости које је потписао са морнарицом и којима се обавезао да никада неће одати поверљиве информације, што би било кривично дело.

"Ви кршите уговоре о поверљивости које сте потписали. Министарство одбране разматра да против Вас и свих који су сарађивали са Вама предузме све правне мере које му стоје на располагању у овој ситуацији", поручио је адвокат Пентагона Џех Џонсон.

Аутор је планирао да објави књигу као анонимна особа, али је његов идентитет као Мет Бисонет врло брзо откривен, преноси Ројтерс.

На основу писма из Пентагона, није, међутим, јасно колико још особа Пентагон сматра правно одговорним.

Књига под насловом Тежак дан треба да буде објављена следеће недеље, преноси АФП.

У писму није речено које су поверељиве информације употребљене у књизи, али у њој, на пример, пише како је вођа терористичке мреже Ал Каида гледао кроз прозор спаваће собе када му је пуцано у главу у операцији названој "Џеронимо" у Пакистану, 2. маја прошле године.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво