Читај ми!

Угашен пожар у Истанбулу

Пожар у Полат торњу у центру Истанбула после великих напора ватрогасаца, потпомогнутих хеликоптерима, локализован. У небодеру у Истанбулу избио пожар који је локализован. Нема повређених, а људи су брзо евакуисани из зграде.

Велики пожар, који је избио у Полат торњу у центру Истанбула локализован је акцијом ватрогасаца потпомогнутом хеликоптерима, а повређених нема, саопштили су званичници.

Како преноси Би-Би-Си, у току је истрага о узроку пожара који је захватио Полат торањ, одакле је евакуисано више стотина људи.

Зграда Полат торња у центру је Истанбула и има 42 спрата, а у њој се налазе продавнице, станови и канцеларије.

Турска државна телевизија је јавила да се ватра веома брзо проширила јер је почела да гори изолација у спољним зидовима, а тај део Истанбула био је покривен густим димом.

Председник општине Шишли Мустафа Саригул где се зграда налази рекао је та турску телевизију да гори само спољни део зграде и да нема опасности да се ватра прошири на унутрашњост зграде.

Полат кула је "паметна зграда" пишу турски медији и њен противпожарни систем је на време активиран што је спречило ширење ватре на унутрашњост.

У гашењу пожара коришћени су и хеликоптери. Пожар је локализован и готово угашен, а из зграде још увек избија дим.

Власник зграде Аднан Полар рекао је турски дневник Хуријет да систем за гашење пожара један од најсавременијих и да је направљен тако да покрива укупну 36.000 критичних тачака у згради.

Он је рекао и да у згради станује око 1.500 људи.

Гувернер регије Истанбул Авни Мутлу рекао је за Хуријет да је највероватнији узрок пожара квара на систему за климатизацију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво