Читај ми!

Кад председници шапућу

Барак Обама обећао Дмитрију Медведеву "флексибилнији" приступ кључним питањим после избора, али Русија мора да му да отвори "простор". "Пренећу Владимиру", рекао руски председник.

После 90 минута разговора председника САД и Русије, Барака Обаме и Дмитрија Медведева, камера је "ухватила" и приватни део дијалога који се односио на решавање кључних питања у односима две државе, укључујући и контроверзни противракетни штит.

Обама: "Што се тиче тих питања, али посебно ракетног штита, то, то може да се раши али је важно да ми он отвори простор".

Медведев: "Да, разумем. Разумем вашу поруку о простору. Треба вам места..."

Обама: "Ово су моји последњи избори. После избора имаћу могућност да будем флексибилнији."

Медведев: "Разумем. Пренећу вашу поруку Владимиру."

Замољен да прокоментарише садржај разговора, заменик саветника за националну безбедност САД Бен Роудс је рекао да "постоји простор за споразум Русије и Америке", али да се о тој теми у обе државе доста расправља.

Други званичник админстрације у Вашингтону је објаснио да су у "Русији тек одржани избори, да Америку чекају избори за председника и Конгрес, што значи да није вероватно да ће током ове године бити решена невероватно компликована питања".

Обама и Медведев срели су се на маргинама самита о нуклеарној безбедности који се одржава у Сеулу.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво