Читај ми!

Анонимуси узвраћају ударац?

Сајт Интерпола је јутрос био привремено блокиран, после саопштења да је ухапшено 25 активиста групе "Анонимус". Хакери су ухапшени у Шпанији, Аргентини, Чилеу и Колумбији.

После саопштења да је ухапшено 25 активиста „Анонимуса" које је објавио Интерпол, сајт међународне полицијске организације јутрос је привремено био блокиран.

Сајт међународне полицијске организације www.interpol.int био је недоступан или се почетна страница само половично учита, али је било немогуће ући у било који део сајта. Ситуација на сајту се стабилизовала око 8.30 и сајт нормално ради.

Нико још увек није преузео одговорност за блокаду Интерполовог сајта.

Полиција у Аргентини, Чилеу, Колумбији и Шпанији ухапсила је 25 особа које се сумњиче да припадају хакерској групи "Анонимус" која је извела илегалне упаде на вебсајтове у овим земљама, саопштио је синоћ Интерпол.

Ухапшене су особе старости од 17 до 40 година и заплењено је 250 комада компјутерске опреме и мобилних телефона, јавио је Би-Би-Си.

Операцију су извеле полиције неколико земаља, под шифрованим именом "Операција демаскирање".

Шпанске власти су саопштиле да је једна од четири особе које су ухапшене у Шпанији, како се сумња, руководила компијутерским операцијама "Анонимуса" у тој земљи и Јужној Америци.

Операција је спроведена након хакерских упада које је ова група извела на јужноамеричке вебсајтове - колумбијског министарства одбране и председништва, чилеанске националне библиотеке и чилеанске електроенергетске компаније "Ендеса".

Хакерска група "Анонимус", која постоји од 2008. године, бори се против цензуре на интернету и свега што представља крупни капитал, а до сада је срушила бројне сајтове, медју којима раније овог месеца и интернет страницу Интерпола.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво