Читај ми!

Лаушевић тражи понављање поступка

Одбрана Жарка Лаушевића затражила "неправо понављање судског поступка" у којем се познати глумац терети за смрт двојице и рањавање једног младића у Подгорици 1993. године.

Вишем суду у Београду поднет захтев за понављање судског поступка Жарку Лаушевићу, који се терети за смрт двојице и рањавање једног младића 1993. године у Подгорици.

Портпаролка Вишег суда у Београду Душица Ристић изјавила је Танјугу да је захтев суду стигао 12. јула, али да је кривично ванпретресно веће од Лаушевићевог браниоца затражило да достави оригиналну документацију, пошто је приложио копије.

После тога суд ће донети одлуку о захтеву, додала је Ристићева и указала да је реч о такозваном "неправом понављању поступка" у ком се не отвара поново главни претрес, односно не долази до суђења.

Суд је раније одбио захтев Лаушевићеве одбране за ванредно ублажавање казне од 13 година затвора на коју је, после више укиданих пресуда, правоснажно осуђен у Црној Гори 2001. због прекорачења нужне одбране у обрачуну, у ноћи између 30. и 31. јула у подгоричком кафићу "Епл".

Лаушевић је у Србији слободан човек, пошто је усвојен захтев републичког тужиоца за одлагање извршења затворске казне и истовремено повучена потерница која је за њим била расписана.

После више изречених пресуда које су укидане пред Врховним судом Црне Горе, Лаушевић је 2001. године правоснажно осуђен на максималну казну затвора од 13 година, због прекорачења нужне одбране. Он је у притвору, до изрицања првостепене пресуде, провео четири и по године.

Лаушевић је, у ноћи између 30. и 31. јула 1993. године, у подгоричком кафићу "Епл", убио Драгора Пејовића (20) и Радована Вучинића (19) и ранио Андрију Кажића. У обрачуну је његов брат Бранимир испалио један метак, који није погодио никога.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво