Лаушевић тражи понављање поступка

Одбрана Жарка Лаушевића затражила "неправо понављање судског поступка" у којем се познати глумац терети за смрт двојице и рањавање једног младића у Подгорици 1993. године.

Вишем суду у Београду поднет захтев за понављање судског поступка Жарку Лаушевићу, који се терети за смрт двојице и рањавање једног младића 1993. године у Подгорици.

Портпаролка Вишег суда у Београду Душица Ристић изјавила је Танјугу да је захтев суду стигао 12. јула, али да је кривично ванпретресно веће од Лаушевићевог браниоца затражило да достави оригиналну документацију, пошто је приложио копије.

После тога суд ће донети одлуку о захтеву, додала је Ристићева и указала да је реч о такозваном "неправом понављању поступка" у ком се не отвара поново главни претрес, односно не долази до суђења.

Суд је раније одбио захтев Лаушевићеве одбране за ванредно ублажавање казне од 13 година затвора на коју је, после више укиданих пресуда, правоснажно осуђен у Црној Гори 2001. због прекорачења нужне одбране у обрачуну, у ноћи између 30. и 31. јула у подгоричком кафићу "Епл".

Лаушевић је у Србији слободан човек, пошто је усвојен захтев републичког тужиоца за одлагање извршења затворске казне и истовремено повучена потерница која је за њим била расписана.

После више изречених пресуда које су укидане пред Врховним судом Црне Горе, Лаушевић је 2001. године правоснажно осуђен на максималну казну затвора од 13 година, због прекорачења нужне одбране. Он је у притвору, до изрицања првостепене пресуде, провео четири и по године.

Лаушевић је, у ноћи између 30. и 31. јула 1993. године, у подгоричком кафићу "Епл", убио Драгора Пејовића (20) и Радована Вучинића (19) и ранио Андрију Кажића. У обрачуну је његов брат Бранимир испалио један метак, који није погодио никога.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(четвртак, 22. дец 2011, 10:43) - anonymous [нерегистровани]

Pravda

Draga gospodjo/ dragi gospodine,
Dvojica mladica jesu ubijena, tog osecaja krivice se gospodin Lausevic nece nikada osloboditi, ALI, zar Vi ( i kao roditelj, i kao covek ), opravdavate to divljacko ponasanje te dvojice mladica, koji su celi incident izazvali? Zar biste Vi mirno posmatrali da Vam neko ostacima razbijene flase KOLJE brata ili sestru????!!!! Strasno! Samo jedno pokusajte: zazmurite i stavite sebe u taj polozaj u kojem su braca Lausevici bili. Osetite tu nemoc dok se drugi nad Vama izivljavaju, a Vi se koprcate, zelite da ustanete, a udarci stizu...ili neko pokusava flasom da Vas kolje....Strasno! NO COMMENT!!!

(петак, 21. окт 2011, 18:00) - nikica [нерегистровани]

ejjjjjjjjjjjjj

Izdrzi Zarko,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

(четвртак, 20. окт 2011, 22:37) - Milan_RS [нерегистровани]

re:pravda

Nije ni na meni ni na vama da sudimo da li su to bila nevina deca. A da je pucao u samoodbrani, jeste. I ko je uopste merodavan da oceni da li je neko prekoracio nuznu odbranu? Ne postoji covek na svetu koji moze utvrditi stanje onog drugog u stanju straha i panike za sopstveni zivot i zivot bliznjeg. Hteli mi priznati ili ne, nagon za samoodrzanjem je jaci od svih pravnih i moralnih normi, koje mogu da vaze samo u stanju kada smo "normalni", ali ne i u stanju zivotne ugrozenosti.
Ako se neko moze kontrolisati i u tome stanju, da li se on onda i po cemu razlikuje od hladnokrvnog ubice?
Zarko se nije mogao kontrolisati jer je samo... obican covek.
Izdrzi...

(четвртак, 20. окт 2011, 22:06) - policoa [нерегистровани]

Dosta više

Smatram da je Žarko preplatio dosta u svom životu, jedan sekund nerazuma.
Uz tebe sam.

(четвртак, 20. окт 2011, 21:46) - djordja [нерегистровани]

Nepravda

Bio je najbolji glumac svoje generacije,i još uvek je to.Bilo bi divno videti ga ponovo u nekom novom filmu ili pozorištu...

(четвртак, 20. окт 2011, 21:44) - anonymous [нерегистровани]

pravda

Koja pravda?Ubio je dvoje neduzne dece!!!!

(четвртак, 20. окт 2011, 20:44) - Talija [нерегистровани]

Pravda za Zarka!

Pravda za Zarka!