Читај ми!

Одложено суђење Ражнатовићевој

Ново суђење певачици Светлани Ражнатовић и њеном зету Предрагу Оцокољићу одложено је за 24. новембар, пошто оптужени нису примили судски позив. Ражнатовићева и Оцокољић се терете за насилничко понашање за које је запрећена казна до пет година затвора.

Почетак суђења певачици Светлани Ражнатовић и њеном зету Предрагу Оцокољићу због насилничког понашања одложен је за 24. новембар јер нису примили позив за суђење у Првом основном суду у Београду.

Судија Данијела Кош је рекла да Ражнатовићева и Оцокољић нису уредно позвани, док су њихови браниоци Горан Петронијевић и Младен Магделинић дописом суду затражили одлагање суђења, наводећи да су на годишњем одмору.

Портпаролка Суда Ивана Рамић рекла је новинарима да су позиви за то суђење упућивани неколико пута и поштом и преко судског курира.

Према њеним речима, позив је једном неко примио, али се не зна ко је то био, јер потпис није био читак.

Рамићева није могла да објасни како је могуће да неко ко је у кућном затвору не отвори врата судском куриру и не прими судски позив. Такође, није могла да каже да ли је позив упућен пре или након што је Ражнатовићева почела да служи казну кућног затвора.

На данашње суђење дошао је оштећени у том поступку директор клуба "Млади пролетер" Александар Оларевић, као и још шест сведока.

За кривично дело насилничког понашања запрећена је казна од шест месеци до пет година затвора.

Ражнатовићева је у београдску Палату правде требало да дође из "кућног затвора", односно свог дома у Љутице Богдана у ком борави око четири седмице, без права да напушта кућу осим уз посебно одобрење Вишег суда у Београду.

Ражнатовићева и њен зет наћи ће се на оптуженичкој клупи због сукоба од пре четири године са директором ФК "Млади пролетер" Александром Оларевићем, који је против њих и поднео кривичну пријаву.

Оларевић је међутим повукао кривичну пријаву чим је у медијима објављено да ће се певачици и њеном зету због тога судити, али је тужилаштво остало при својим оптужбама.

Ражнатовићева је казну кућног затвора почела да служи заједно са сестром Лидијом Оцокољић, 23. јуна.

Нагодба са Тужилаштвом

Пресудом Вишег суда у Београду, изреченој на основу споразума о признању кривице који је Ражнатовићева закључила са тужилаштвом, она је у замену за годину дана кућног затвора и враћања милион и по евра држави признала да је противправно присвајала новац од трансфера 10 фудбалера ФК "Обилић" у иностране клубове и без дозволе у кући држала 11 пиштоља.

Лидија Оцокољић нагодила се са тужилаштвом да призна да је помагала сестри у малверазацијма са трансфером фудбалера у замену за шест месеци кућног затвора.

Како је четири месеца провела у притвору током акције "Сабља" 2003. године, певачици је остало још осам месеци казне коју ће издржавати у својој кући, а њеној сестри, која је такође била у притвору, око четири и по месеца.

Оне су прошле седмице уплатиле 500.000 евра у динарској противвредности у буџет Републике Србије, од укупно милион и по евра колико су дужне да уплате. Другу рату морају да плате у року од шест месеци од правоснажности пресуде, односно до 30. децембра, а трећу у року од две године.

Као гаранција да ће трећа рата бити уплаћена, суд је уписао хипотеку на кућу Ражнатовићеве у Љутице Богдана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво