Читај ми!

Цеца у кућном притвору

Певачица Светлана Ражнатовић и њена сестра Лидија Оцокољић од данас су у кућном притвору, у којем ће провести осам, односно четири и по месеца. Ражнатовићева ће поново морати да се појави пред судом 19. јула, овог пута, због насилничког понашања.

Фолк певачица Светлана Ражнатовић и њена сестра Лидија Оцокољић данас су почеле да служе казну кућног затвора, пошто су им припадници Управе за извршење кривичних санкција поставили електронске наруквице око ноге, на основу правоснажне пресуде, изјавила је портпарол Управе Зорана Вучићевић.

Ражнатовићева и Оцокољићева ће казну служити у кући у Улици Љутице Богдана, а током извршења неће моћи да је напуштају без посебне дозволе суда. У складу са споразумом о признању кривице, оне су проглашене кривим и осуђене на годину, односно шест месеци кућног затвора и милион и по евра новчане казне.

Сестре ће казну платити солидарно, на три рате, од којих прву, од 500.000 евра, морају да плате у року од 15 дана од добијања пресуде. Другу у истом износу платиће у року од шест месеци, а трећу за годину дана. Као гаранција да ће износ казне бити исплаћен, биће стављена хипотека на кућу Ражнатовићеве.

Мониторинг над сестрама вршиће повереник ког ће им поставити Управа, а њихово кретање, односно поштовање забране напуштања куће, вршиће се из командног центра Управе.

Ражнатовићева је признала да је противправно присвајала новац од трансфера 10 фудбалера ФК "Обилић" у иностране клубове и без дозволе држала 11 пиштоља. Лидија Величковић Оцокољић нагодила се са тужилаштвом да призна да је помагала сестри у малверазацијма са трансфером фудбалера у замену за шест месеци кућног затвора.

Како је четири месеца провела у притвору током акције "Сабља" 2003. године, популарној певачици остало је још осам месеци казне коју ће издржавати у својој кући, а њеној сестри која је, такође, била у притвору, око четири и по месеца.

Више тужилаштво у Београду крајем марта је подигло оптужницу против Ражнатовићеве, а две седмице касније постигло споразум о признању кривице са певачицом и њеном сестром.

После осам година истраге, која је више пута проширивана, осим Ражнатовићеве, оптужницом су обухваћени њена сестра и некадашњи руководиоци ФК "Обилић" Драгиша Бинић и Јован Димитријевић због продаје једног играча. Бинић и Димитријевић, међутим, нису обухваћени споразумом о признању кривице и процес против њих се наставља.

После подизања оптужнице, Више тужилаштво је наложило спровођење финансијске истраге против Ражњатовићеве и њених сарадника, како би се утврдило да ли је њена имовина већа од легално стечених прихода, али је после закључења споразума и та истрага обустављена.

Ражнатовићева ће морати за напусти кућни затвор 19. јула, због суђења пред Првим основних судом за насилничко понашање, за које јој прети казна од пет година затвора. У питању је сукоб који је пре четири године избио између Ражнатовићеве и Предрага Оцокољића са директором ФК "Млади пролетер" Александром Оларевићем, који је против њих и поднео кривичну пријаву.

број коментара 30 Пошаљи коментар
(субота, 02. јул 2011, 20:23) - anonymousMiso [нерегистровани]

Jeza me uhvati

Kad vidim kakvim primerima posvecujete paznju.Kako mislite da stvari krenu nabolje kad i sami popularisete najnegativnije pojave u nasem drustvu.Vreme je da se svi skupa uzmemo u pamet,jer ovo je bruka i sramota sta se sve moze ocekivati od nazovi "dama".

(субота, 25. јун 2011, 09:07) - anonymous [нерегистровани]

Moc

Neko se,ocigledno mocan,vec dugo,strasno naljutio na Cecu.Mislim da ima i mnogo gorih od nje,ali su "imuni" na zakon.

(петак, 24. јун 2011, 19:32) - anonymous [нерегистровани]

Videli smo i videcemo !

Djajica hapse TV kamerama, Zecevica nagradjuju boljim radnim mestom u Gaspromu! Cecu u kucnom pritvoru a placenim porezom, Terzic se brani sa slobode. Da ne navodimo toliko nerazjasnjenih ubistva a vezana za FSS i njene predstavnike. A tek o trenutnom predsedniku FSS i njegovim radu moze knjiga da se napise.

(петак, 24. јун 2011, 15:18) - anonymous [нерегистровани]

a vila

kako je zaradila ovu raskosnu vilu...ona ili Arkan..??? sta se ceka gospodo od zakona..???

(четвртак, 23. јун 2011, 23:50) - Vojvoda Momčilo [нерегистровани]

CECA

Samo je Ceca varala na prodaji igrača, a svi ostali su pošteni. Samo "Obraz" širi mržnju, a Čeda Jovanović je "europljanin i intelektualac". Blago Srbiji sa takvom pravdom !!! Kada će odgovarati one babe što su prodale Srbiju za šaku dolara. Bog sve vidi, ali vidi i narod, koji je i prije presudio zlotvorima.

(четвртак, 23. јун 2011, 22:29) - Klimt Bec [нерегистровани]

Ma gde ti nama bila !

Mi smo uvek uz tebe, volimo te i volecemo te!

(четвртак, 23. јун 2011, 19:56) - anonymousBiljana [нерегистровани]

E,Ceco,Ceco

A ja mislila da su srpske majke olicenje pravih vrednosti.Sta to bese etika?

(четвртак, 23. јун 2011, 19:24) - anonymousseljanka sa proplanka [нерегистровани]

Izgubili smo kompas

Jadno je ovo nase drustvo u kome se ne cene istinske vrednosti.Boze,pitam se,dokle cemo samo da srljamo?I kakva buducnost ovde ceka nasu decu kad su im uzor "nafatirane" praznine.
Zasto i svi vi iz sredstava javnog informisanja ne suzbijate sirenje ovog zla,vec ga razvejavate na sve strane?A nadam se da i vasa deca ovde zive i padaju pod uticaj ogromnog neukusa i neprocenjive stete.

(четвртак, 23. јун 2011, 12:09) - anonymous [нерегистровани]

Ceca u kućnom pritvoru

Interesantno je objaviti naciji, da li će Ceca moći da ide na prijeme u Ambasadama, ako ne u drugim bar u Ruskoj, Lale...

(четвртак, 23. јун 2011, 09:56) - anonymous [нерегистровани]

Краљ и краљица

Некада су нам причали да је постојање крања штетно за народ. Данас прижељкујем да Србија добије главног домаћина који би народу показао каква треба да буде једна класична породица. Наша деца имају погрешну слику о правим вредностима једне нације, једне породице. Сви мушки политичари "падају" на женску лепоту и губе представу о реалности.