Читај ми!

Цеца у кућном притвору

Певачица Светлана Ражнатовић и њена сестра Лидија Оцокољић од данас су у кућном притвору, у којем ће провести осам, односно четири и по месеца. Ражнатовићева ће поново морати да се појави пред судом 19. јула, овог пута, због насилничког понашања.

Фолк певачица Светлана Ражнатовић и њена сестра Лидија Оцокољић данас су почеле да служе казну кућног затвора, пошто су им припадници Управе за извршење кривичних санкција поставили електронске наруквице око ноге, на основу правоснажне пресуде, изјавила је портпарол Управе Зорана Вучићевић.

Ражнатовићева и Оцокољићева ће казну служити у кући у Улици Љутице Богдана, а током извршења неће моћи да је напуштају без посебне дозволе суда. У складу са споразумом о признању кривице, оне су проглашене кривим и осуђене на годину, односно шест месеци кућног затвора и милион и по евра новчане казне.

Сестре ће казну платити солидарно, на три рате, од којих прву, од 500.000 евра, морају да плате у року од 15 дана од добијања пресуде. Другу у истом износу платиће у року од шест месеци, а трећу за годину дана. Као гаранција да ће износ казне бити исплаћен, биће стављена хипотека на кућу Ражнатовићеве.

Мониторинг над сестрама вршиће повереник ког ће им поставити Управа, а њихово кретање, односно поштовање забране напуштања куће, вршиће се из командног центра Управе.

Ражнатовићева је признала да је противправно присвајала новац од трансфера 10 фудбалера ФК "Обилић" у иностране клубове и без дозволе држала 11 пиштоља. Лидија Величковић Оцокољић нагодила се са тужилаштвом да призна да је помагала сестри у малверазацијма са трансфером фудбалера у замену за шест месеци кућног затвора.

Како је четири месеца провела у притвору током акције "Сабља" 2003. године, популарној певачици остало је још осам месеци казне коју ће издржавати у својој кући, а њеној сестри која је, такође, била у притвору, око четири и по месеца.

Више тужилаштво у Београду крајем марта је подигло оптужницу против Ражнатовићеве, а две седмице касније постигло споразум о признању кривице са певачицом и њеном сестром.

После осам година истраге, која је више пута проширивана, осим Ражнатовићеве, оптужницом су обухваћени њена сестра и некадашњи руководиоци ФК "Обилић" Драгиша Бинић и Јован Димитријевић због продаје једног играча. Бинић и Димитријевић, међутим, нису обухваћени споразумом о признању кривице и процес против њих се наставља.

После подизања оптужнице, Више тужилаштво је наложило спровођење финансијске истраге против Ражњатовићеве и њених сарадника, како би се утврдило да ли је њена имовина већа од легално стечених прихода, али је после закључења споразума и та истрага обустављена.

Ражнатовићева ће морати за напусти кућни затвор 19. јула, због суђења пред Првим основних судом за насилничко понашање, за које јој прети казна од пет година затвора. У питању је сукоб који је пре четири године избио између Ражнатовићеве и Предрага Оцокољића са директором ФК "Млади пролетер" Александром Оларевићем, који је против њих и поднео кривичну пријаву.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво