Читај ми!

Пресуда против Цеце правоснажна

Фолк певачица Светлана-Цеца Ражнатовић и њена сестра Лидија Оцокољић правоснажно осуђене на годину, односно шест месеци кућног затвора и милион и по евра новчане казне. Одслужење казне могло би да почне већ сутра.

Виши суд у Београду донео је пресуду којом се, у складу са споразумом о признању кривице, фолк певачица Светлана-Цеца Ражнатовић и њена сестра Лидија Оцокољић проглашене су кривим и осуђене на годину, односно, шест месеци кућног затвора и милион и по евра новчане казне.

Пресуда је правоснажна и извршна, јер су се и сестре и Тужилаштво, са којим су закључиле споразум, одрекли права на жалбу, речено је Танјугу у Вишем суду у Београду.

Сестре ће у току одслужења казне, која би могла да почне већ сутра да се извршава, носити електронску наруквицу око ноге, преко које ће Управа за извршење кривичних санкција пратити њихово кретање како не би могле да напуштају своје станове без посебног одобрења суда.

Према споразуму, Ражнатовићева је признала да је противправно присвајала новац од трансфера 10 фудбалера ФК "Обилић" у иностране клубове и без дозволе држала 11 пиштоља, у замену за годину дана кућног затвора и милион и по евра новчане казне.

Лидија Величковић Оцокољић нагодила се са Тужилаштвом да призна да је помагала сестри у малверазацијма са трансфером фудбалера у замену за шест месеци кућног затвора.

С обзиром на то да је четири месеца провела у притвору током акције "Сабља" 2003. године, популарној певачици остало је још осам месеци казне коју ће издржати у својој кући у Улици Љутице Богдана.

Новчани део казне у три рате

Казну од милион и по евра сестре треба да плате солидарно и то на три рате. Прву рату од 500.000 евра треба да плате у наредних 15 дана пошто им буде уручена пресуда, другу у истом износу у року од шест месеци, а трећу за годину дана.

Као гаранција да ће износ казне бити исплаћен биће стављена хипотека на њену кућу у Улици Љутице Богдана.

Више тужилаштво у Београду крајем марта подигло је оптужницу против Ражнатовићеве, а две седмице касније постигло споразум о признању кривице са певачицом и њеном сестром.

После осам година истраге, која је више пута проширивана, осим Ражнатовићеве оптужницом су обухваћени њена сестра и некадашњи руководиоци ФК "Обилић" Драгиша Бинић и Јован Димитријевић због продаје једног играча.

На оптуженичкој клупи поново 19. јула 

Споразумом о признању кривице нису обухваћени Бинић и Димитријевић, тако да се процес против њих наставља. Они су уложили приговоре на оптужницу, о којима треба да одлучи суд.

После подизања оптужнице, Више тужилаштво је наложило спровођење финансијске истраге против Ражнатовићеве и њених сарадника, како би се утврдило да ли је њена имовина већа од легално стечених прихода, али је после закључења споразума и та истрага обустављена.

Ражнатовићева ће морати за напусти кућни затвор 19. јула, због суђења за насилничко понашање пред Првим основним судом у Београду.

Позната певачица биће на оптуженичкој клупи заједно са зетом Предрагом Оцокољићем.

За насилничко понашање Ражнатовићевој и њеном зету прети казна до пет година затвора.

У питању је сукоб који је пре четири године избио између Ражнатовићеве и Оцокољића са директором ФК "Млади пролетер" Александром Оларевићем, који је против њих и поднео кривичну пријаву.

број коментара 15 Пошаљи коментар
(уторак, 07. јун 2011, 17:49) - anonymous [нерегистровани]

Dilema

A hoce li ta "nanogvica" -odasiljac biti od zlata ili samo pozlacena?

(уторак, 07. јун 2011, 17:31) - Rade Bec [нерегистровани]

sramota

Super nam ide kada velicamo ovakve kao sto je ona to nam je ogledalo kako smo na niskom nivou kao nacija kada nam je ona elita Srbije.Ne znam da li je i osnovnu uspela da zavrsi redovno.Ali izgleda da je sposobnija od naseg sudstva ili je debelo castila one koji su doneli ovakvu presudu.

(уторак, 07. јун 2011, 09:05) - anonymous [нерегистровани]

dobro je ispalo..

dobro je ispalo..mogla je ona da osudi sud...

(уторак, 07. јун 2011, 05:05) - zanovetak! [нерегистровани]

Bar da je kucna samica!

A ovako ce sa sestrom da tuguje,(citaj:likuje!)i baci na formulisanje novih zanovetaka!

(уторак, 07. јун 2011, 03:22) - anonymous [нерегистровани]

Milioni

Dok ste slusali Cecu i placali za to, pricali ste jednu pricu, a sada drugu. Ima jos takvih kao sto je ona na slobodi, i to poprilican broj. Sve dok budu pevaci(ce) na ceni bice tako.Treba ih zaposliti, 8 sati dnevno da rade,
da placaju porez, da uplacuju doprinose,....,kao i sav ostali normalan svet.

(уторак, 07. јун 2011, 02:39) - anonymous [нерегистровани]

re zaprepašćenom

Taj tvoj lepi obrazovni Discovery, History, National Georgaphic itd stalno pokazuje divnu Ameriku kako oslobaća Vijetnam (preko 4 miliona ubijenih civila), Irak, Iran, i brani jadničke od zloćestih Srba kojima ni nacisti nisu ravni.

(уторак, 07. јун 2011, 02:09) - anonymous [нерегистровани]

jes

Dobar biznis. Zar ne gospodo?

(понедељак, 06. јун 2011, 23:42) - anonymous [нерегистровани]

a sad

svi vi koji ste upisali fakultete, indekse u vatru i znate sta vam je ciniti

(понедељак, 06. јун 2011, 23:36) - anonymous [нерегистровани]

uzas

Ovakva presuda je sramota za nasu drzavu!

(понедељак, 06. јун 2011, 23:36) - Zaprepašćen [нерегистровани]

blago nama za ovakvu omladinu

Sramota. Bruka. Pa opet sramota.

Blago tebi kad ti čekaš Cecu na Ušću. Čitaj nešto, zaposli se. Uključi Discovery gledaj malo dokumentarce ili makar drugi kanal imaju mnogo dobar obrazovni program. Možda posle toga nećeš čekati novi Cecin album.