Читај ми!

Пресуда против Цеце правоснажна

Фолк певачица Светлана-Цеца Ражнатовић и њена сестра Лидија Оцокољић правоснажно осуђене на годину, односно шест месеци кућног затвора и милион и по евра новчане казне. Одслужење казне могло би да почне већ сутра.

Виши суд у Београду донео је пресуду којом се, у складу са споразумом о признању кривице, фолк певачица Светлана-Цеца Ражнатовић и њена сестра Лидија Оцокољић проглашене су кривим и осуђене на годину, односно, шест месеци кућног затвора и милион и по евра новчане казне.

Пресуда је правоснажна и извршна, јер су се и сестре и Тужилаштво, са којим су закључиле споразум, одрекли права на жалбу, речено је Танјугу у Вишем суду у Београду.

Сестре ће у току одслужења казне, која би могла да почне већ сутра да се извршава, носити електронску наруквицу око ноге, преко које ће Управа за извршење кривичних санкција пратити њихово кретање како не би могле да напуштају своје станове без посебног одобрења суда.

Према споразуму, Ражнатовићева је признала да је противправно присвајала новац од трансфера 10 фудбалера ФК "Обилић" у иностране клубове и без дозволе држала 11 пиштоља, у замену за годину дана кућног затвора и милион и по евра новчане казне.

Лидија Величковић Оцокољић нагодила се са Тужилаштвом да призна да је помагала сестри у малверазацијма са трансфером фудбалера у замену за шест месеци кућног затвора.

С обзиром на то да је четири месеца провела у притвору током акције "Сабља" 2003. године, популарној певачици остало је још осам месеци казне коју ће издржати у својој кући у Улици Љутице Богдана.

Новчани део казне у три рате

Казну од милион и по евра сестре треба да плате солидарно и то на три рате. Прву рату од 500.000 евра треба да плате у наредних 15 дана пошто им буде уручена пресуда, другу у истом износу у року од шест месеци, а трећу за годину дана.

Као гаранција да ће износ казне бити исплаћен биће стављена хипотека на њену кућу у Улици Љутице Богдана.

Више тужилаштво у Београду крајем марта подигло је оптужницу против Ражнатовићеве, а две седмице касније постигло споразум о признању кривице са певачицом и њеном сестром.

После осам година истраге, која је више пута проширивана, осим Ражнатовићеве оптужницом су обухваћени њена сестра и некадашњи руководиоци ФК "Обилић" Драгиша Бинић и Јован Димитријевић због продаје једног играча.

На оптуженичкој клупи поново 19. јула 

Споразумом о признању кривице нису обухваћени Бинић и Димитријевић, тако да се процес против њих наставља. Они су уложили приговоре на оптужницу, о којима треба да одлучи суд.

После подизања оптужнице, Више тужилаштво је наложило спровођење финансијске истраге против Ражнатовићеве и њених сарадника, како би се утврдило да ли је њена имовина већа од легално стечених прихода, али је после закључења споразума и та истрага обустављена.

Ражнатовићева ће морати за напусти кућни затвор 19. јула, због суђења за насилничко понашање пред Првим основним судом у Београду.

Позната певачица биће на оптуженичкој клупи заједно са зетом Предрагом Оцокољићем.

За насилничко понашање Ражнатовићевој и њеном зету прети казна до пет година затвора.

У питању је сукоб који је пре четири године избио између Ражнатовићеве и Оцокољића са директором ФК "Млади пролетер" Александром Оларевићем, који је против њих и поднео кривичну пријаву.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво