Читај ми!

Остаје оптужни предлог

Без обзира на најаву повлачења приватне тужбе, Тужилаштво остаје при оптужном предлогу против Светлане Ражнатовић и њеног зета Предрага Оцокољића због насилничког понашања.

Прво основно тужилаштво у Београду остаје при оптужном предлогу против Светлане Ражнатовић и њеног зета Предрага Оцокољића због насилничког понашања, без обзира на најаву директора ФК "Млади пролетер" Александра Оларевића да ће у понедељак повући кривичну пријаву против њих, речено је Танјугу у том тужилаштву.

Оларевић је за "Новости" рекао да ће повући кривичну пријаву коју је поднео против Ражнатовићеве и Оцокољића јер не жели да буде, како каже, ничији пион, нити да Ражнатовићеву држава преко његових леђа отера у затвор.

Он је напоменуо да је изненађен што је тужилштво реаговало тек после четири године на основу његове пријаве против певачице и њеног зета.

У тужилаштву, међутим, истичу да је оптужни акт, у овом случају оптужни предлог, овлашћен да повуче само надлежни тужилац.

Повлачење кривичне пријаве нема утицаја на покренути кривични поступак јер се за то кривично дело гони по службеној дужности, од стране овлашћеног тужиоца, напоменули су у тужилаштву.

Такође подсећају да се Оларевић у истражном поступку, код истражног судије придружио кривичном гоњењу и да његова одлука о повлачењу кривичне пријаве нема никакав утицај на одлуку тужиоца да подигне оптужни предлог.

Оптужни предлог подигнут је 20. априла, а суд је недељу дана касније заказао почетак суђења Ражнатовићевој и Оцокољићу за 19. јул.

Оларевић је кривичну пријаву против њих поднео у октобру 2007. године јер га је певачица псовала, а њен зет, бивши фудбалер, ударио песницом у главу.

До свађе је, како пишу медији, дошло због расправе око власништва над клубом млади пролетер и спортским центром Ингена Звездари који је Обилић на чијем је челу била Ражнатовићева, а њен покојни супруг Жељко Ражнатовић Аркан, главни финансијер, годинама користио да тренинге и утакмице млађих категорија фудбалера.

Виши суд у Београду усвојио је 9. маја споразум о признању кривице који су Ражнатовићева и њена сестра Лидија Оцокољић закључиле са Вишим тужилаштвом у вези незаконитим присвајањем дела трансфера од фудбалера ФК "Обилић" и ускоро их очекује одслужење казне од по осам, односно шест месеци кућног притвора.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара