Читај ми!

Остаје оптужни предлог

Без обзира на најаву повлачења приватне тужбе, Тужилаштво остаје при оптужном предлогу против Светлане Ражнатовић и њеног зета Предрага Оцокољића због насилничког понашања.

Прво основно тужилаштво у Београду остаје при оптужном предлогу против Светлане Ражнатовић и њеног зета Предрага Оцокољића због насилничког понашања, без обзира на најаву директора ФК "Млади пролетер" Александра Оларевића да ће у понедељак повући кривичну пријаву против њих, речено је Танјугу у том тужилаштву.

Оларевић је за "Новости" рекао да ће повући кривичну пријаву коју је поднео против Ражнатовићеве и Оцокољића јер не жели да буде, како каже, ничији пион, нити да Ражнатовићеву држава преко његових леђа отера у затвор.

Он је напоменуо да је изненађен што је тужилштво реаговало тек после четири године на основу његове пријаве против певачице и њеног зета.

У тужилаштву, међутим, истичу да је оптужни акт, у овом случају оптужни предлог, овлашћен да повуче само надлежни тужилац.

Повлачење кривичне пријаве нема утицаја на покренути кривични поступак јер се за то кривично дело гони по службеној дужности, од стране овлашћеног тужиоца, напоменули су у тужилаштву.

Такође подсећају да се Оларевић у истражном поступку, код истражног судије придружио кривичном гоњењу и да његова одлука о повлачењу кривичне пријаве нема никакав утицај на одлуку тужиоца да подигне оптужни предлог.

Оптужни предлог подигнут је 20. априла, а суд је недељу дана касније заказао почетак суђења Ражнатовићевој и Оцокољићу за 19. јул.

Оларевић је кривичну пријаву против њих поднео у октобру 2007. године јер га је певачица псовала, а њен зет, бивши фудбалер, ударио песницом у главу.

До свађе је, како пишу медији, дошло због расправе око власништва над клубом млади пролетер и спортским центром Ингена Звездари који је Обилић на чијем је челу била Ражнатовићева, а њен покојни супруг Жељко Ражнатовић Аркан, главни финансијер, годинама користио да тренинге и утакмице млађих категорија фудбалера.

Виши суд у Београду усвојио је 9. маја споразум о признању кривице који су Ражнатовићева и њена сестра Лидија Оцокољић закључиле са Вишим тужилаштвом у вези незаконитим присвајањем дела трансфера од фудбалера ФК "Обилић" и ускоро их очекује одслужење казне од по осам, односно шест месеци кућног притвора.

број коментара 11 Пошаљи коментар
(уторак, 17. мај 2011, 12:44) - anonymous [нерегистровани]

suvisni komentari

a sta trazis ovde na Forumu ako te samo muzika interesuje...???? ovo je ozbiljna stvar...

(уторак, 17. мај 2011, 02:26) - jagodinka [нерегистровани]

suvisni komentari

ne razumem cemau vode ovakvi komentari? danas u srbiji svako gresi,krivcima sudi sud i dodeljuje kaznu po visini krivicnog dela.a sto se tice slucaja svetlane raznjatovic svi smo mogli da ocekujemo da ce biti presuda olaksavajuca jer je ona ipak poznata licnost u javnosti. mene je najvise zabrinulo da li ce moci da izda novi cd ako je u kucnom pritvoru i da li joj to dozvoljeno. ja ocekujem njene nove pesme i nisam sud da osudjujem i komentarisem o necijem privatnom zivotu. svako treba da gleda svoje probleme i da se lati posla jer je to najveci problem u srbiji nezaposleni brinu o tudjem zivotu i nemaju vremena da se prezentiraju za bilo kakav poso vec sude drugima. a drzava baz zbog takve ide ka propast. veliki pozdrav od mene i izvinite ako ste se nasli uvredjeni nije mi bila namera previse iskrena i direktna. pustite cecu to je njen zivot brinite o svom. kao sto ja brinem o mom

(недеља, 15. мај 2011, 17:45) - anonymous [нерегистровани]

moja drzava.

kako covek treba da se oseca u ovoj drzavi gde samo Mafijasi,Kriminalcii Politicari imaju privilegije...kako se zove takvo drustvo...takav poredak..??

(субота, 14. мај 2011, 18:51) - anonymous [нерегистровани]

Hahaha brend

Kakav brend ? Ovog mora da je kokos opalio u glavu !

(субота, 14. мај 2011, 18:15) - поморавац [нерегистровани]

остала си само...

цветак зановетак!

(субота, 14. мај 2011, 18:03) - anonymoustina [нерегистровани]

tina@

Mi šaljmo komentare,samo ih vi ne objavljijete!!Verovatno je razlog što pišemo pozitivno o KRALJICI CECI...

(субота, 14. мај 2011, 15:53) - anonymous [нерегистровани]

Pravda konacnooooooo ! ! !

Pravda konacnooooooo ! ! !

Uskoro tuzilastvo ide u akciju

Oduzima se imovina imenovane !

Oduzece joj digitalnu narukvicu !

(субота, 14. мај 2011, 12:47) - Cicero [нерегистровани]

pravda

Ispravna Tužilaštva! Ako neko učini krivično delo, o tom prekršaju odlučuje Tužilaštvo a ne oštećeni. Inače bi osoba XX opljačkala recimo zlatara i pripretila svirepom odmazdom ako prijavi slučaj. Nije u pitanju da li oštećeni želi da se prekršilac kazni ili ne želi. Prekršilac MORA da se kazni bez obzira na stav oštećenog jer žrtva nije u poziciji da menja zakon.

(субота, 14. мај 2011, 12:33) - anonymous [нерегистровани]

Sud

Da bre stvarno vidi kako ih nije sramota da se drznu na "brend" Srbije...

(субота, 14. мај 2011, 12:20) - laki [нерегистровани]

odgovor

Kakav brend takva drzava i tuzilastvo.Da je neko drugi napravio sta je ona sa sestrom ne bi se vadio iz zatvora.A ovako pojeo vuk magarca.