Читај ми!

Ухапшени хакери

Због сумње да су упали и поставили непримерене текстове на званични сајт Одељења за борбу против високотехнолошког криминала Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапшена тројица хакера. Против две особе поднете кривичне пријаве.

Полиција је ухапсила тројицу мушкараца, а против двојице поднела кривичне пријаве због сумње да су упали на званични сајт Одељења за борбу против високотехнолошког криминала Вишег јавног тужилаштва у Београду и поставили непримерене текстове, саопштило је Министарство унутрашњих послова Србије.

Ухапшени су Ненад Ц. (34) из Лесковца, Милош М. (21) из Београда и Срђан К. (29) из Зрењанина, док су против Слободана Ј.(30) и Драгана А. (44) обојица из Београда, поднете кривичне пријаве.

Ова група терети се за кривична дела неовлашћеног приступа заштићеном рачунару, рачунарској мрежи и електронској обради података и за рачунарску саботажу, наводи се у саопштењу.

Како се наводи, осумњичени су преко Интернета искористили предходно прибављене администраторске шифре за логовање на сервер Интернет странице Одељења за борбу против високотехнолошког криминала Вишег јавног тужилаштва у Београду, прекшили мере заштите и неовлашћено приступили серверу, што је довело до застоја функционисања електронске обраде и преноса података.

Сумња се да су имали намеру да онемогуће поступак електронске обраде и преноса података који су од значаја за рад Одељења за борбу против високотехнолошког криминала.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара