Осуђен Миладин Ковачевић

Први основни суд у Београду осудио је Миладина Ковачевића на две године и три месеца затвора због наношења тешких повреда Брајану Штајнхауеру. У казну урачунато и време проведено у притвору у САД и Србији.

Миладин Ковачевић је осуђен на две године и три месеца затвора због наношења тешких повреда америчком држављанину Брајану Штајнхауеру на основу споразума о признању кривице. Пресуду донео Први основни суд у Београду.

Истом пресудом одбијена је оптужба против Ковачевића за подстрекавање на злоупотребу службеног положаја и фалсификовање исправа, пошто је Тужилаштво одустало од гоњења Ковачевића за та кривична дела.

Ковачевић је признао кривицу за наношење тешких телесних повреда опасних по живот Штајнхауеру у Бостону 4. маја 2008. године, у замену за казну од две године и три месеца затвора, а суд је донео решење којим се усваја споразум о признању закључен између Ковачевића и Тужилаштва.

Право на жалбу имао је само оштећени Штајнхауер, а пошто она није уложена, решење је постало правоснажно и у складу са тим донета пресуда.

Ковачевић је био оптужен и да је подстрекао бившег вицеконзула и конзула у Њујорку Игора Милошевића и Слободана Ненадовића на злоупотребу службеног положаја тако што је од њих тражио да му издају путни лист.

Против Милошевића и Ненадовића поступак је раздвојен и они се терете да су издавањем путног листа Ковачевићу омогућили да победне из САД где је покренут кривични поступак против њега.

Ковачевићу ће у казну од две године и три месеца затвора бити урачунато и време које је провео у притвору у САД и Србији.

Миладин Ковачевић је ухапшен у САД у мају 2008. године после туче, а пуштен је месец дана касније уз јемство од 100.000 долара.  Амерички суд му је одузео пасош, али је земљу напустио помоћу докумената из конзулата Србије у Њујорку.

Влада Србије је Брајану Штајнхауеру исплатила одштету од 900.000 долара.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво