Опрезно са еврима

У првих шест месеци ове године у Европи је откривено 312.000 фалсификованих новчаница. Свака трећа била је од 50 евра.

Да би сте се, пре свега у иностранству, за време одмора, заштитили од могућег добијања фалсификованих новчаница,  из Народне банке саветују да обратите пажњу на изглед и квалитет новчанице.

За разлику од фалсификата оригинали су урађени на квалитетнијем папиру чвршћем и еластичнијем, који приликом савијања има оштар звук.


Додиром се могу осетити рељефно урађени поједини мотиви на новчаницама.


На апоенима од 100, 200 и 500 евра у доњем десном углу је холограм, а на мањим новчаницама холограмска трака.

Најуспешнији фалсификати појавили су се код апоена од 200 евра, кажу стручњаци и бјашњавају да је то највероватније и разлог зашто се на пример за плаћање том новчаницом у Црној Гори тражи лична карта или пасош.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво