Лаушевић без изјашњавања о оптужници

Наредно појављивање глумца Жарка Лаушевића пред имиграционим судом у САД одложено за 10. август. Лаушевић се није изјаснио о оптужници и није тражио кауцију за одбрану са слободе.

Глумац Жарко Лаушевић, који је недавно приведен због незаконитог боравка у САД, није се изјаснио о оптужници, за њега није затражена ни кауција за одбрану са слободе, а наредно појављивање пред имиграниционим судом одложено је за 10. август.

Одлагање је уследило на захтев Лаушевићевог адвоката Тимоти Грифина, коме се тужилац није противио.

Лаушевић је од 1. јула у притвору због кршења америчких имиграционих прописа. За њим су српске власти расписале потерницу јер није издржао вишегодишњу казну затвора због убиства Драгора Пејовића (20), Радована Вучинића (21) и рањавања Андрије Кажића у Подгорици 1993. године.

Црногорски медији јавили су да би имиграциони тужилац у Њујорку Скот Вебер и Лаушевићев адвокат Грифин могли да се споразумеју око кауције на основу које би оптужени могао да изађе из притвора пре 10. августа.

Спекулише се да би у том случају суд могао донети одлуку на штету Лаушевића, која би онемогућила да икада више ступи на тло Америке.

Како је изјавио генерални конзул Србије у Њујорку Бранко Радошевић, конзулат је Лаушевићу и његовој породици понудио сву помоћ, али су је они одбили.

Породица је чак захтевала да се конзулат ни на који начин не меша у "случај Лаушевић", рекао је Радошевић.

Верује се да ће Лаушевић тражити азил с обзиром на то да је у браку са женом која је из Србије и има америчко држављанство.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 16. јул 2009, 14:33) - anonymous [нерегистровани]

...

Pa zasto onda do sada nije trazio taj azil nego je cekao da ga uhapse?