Истрага о несрећи у Егзитовом кампу још траје

Јавно комунално предузеће Градско зеленило оформило је независну комисију која треба да истражи узроке несреће у кампу фестивала Егзит када је погинула једна девојка, а неколико особа повређено.

Директорка Градског зеленила Снежана Репац казала је агенцији Бета да је судска истрага о тој несрећи још траје и додала да се Зеленило неће оглашавати са налазима своје комисије пре завршетка полицијске истраге.

У Општинском суду такође кажу да је истрага о том у току. 

Директорка Зеленила објаснила је да независну комисију чине стручњаци за шумарство који нису из предузећа, и додала да је Зеленило ангажовало и судског вештака.

Репац је казала да нико од радника није суспендован, и да неће ни бити до завршетка полицијске истраге и завршетка рада комисије.

"Могу само да кажем да од нас нико није тражио мишљење да ли је безбедно да Егзитов камп буде смештен у парку код Филозофског факултета", навела је Репац.

Објаснила је да Зеленило није власник ниједног стабла у Новом Саду, већ да је само задужено за одржавање дрвећа, по налогу градских власти и Јавног предузећа Завод за изградњу града.

"Добили смо налог од ЗИГ-а да извршимо санитарну сечу грана у кампу и ми смо то и урадили", казала је Репац.

И у Зеленилу и у ЗИГ-у кажу да су радници који су одговорни за сечу премештени на друга радна места.

У ЗИГ-у су казали да нико од запослених неће бити суспендован док се не заврши судска истрага и утврди одговорност за несрећу.

 

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић рекао је након несреће која се десила 13. јула да ће градске власти утврдити ко је из предузећа Градско зеленило и ЗИГ био одговоран за санитарну сечу и најавио најоштрије санкције.

"Истражни поступак је у току, ми ћемо преконтролисати свако дрво  парку и већ сада могу да кажем да, без обзира да ли се ради о вишој сили или не, онај који је контролисао сечу стабала биће смењен", рекао је тада Павличић.

У несрећи која се десила у недељу ујутро, 13. јула, када је са велике висине на два шатора пала грана дрвета, погинула је Јелена Матић (28) из Параћина, а тешко је повређена Дафина Анастасова (22) из Скопља, која се од тада налази у животној опасности и у коми је.

Ђорђе Марковски (23) из Прилепа, који је такође повређен у несрећи у Егзитовом кампу, налази се на Институту за грудну хирургију у Сремској Камници и његово стање је стабилно.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво