Оштетио државу за више од 273.000 евра

Пореска управа Србије, због утаје пореза, поднела је Општинском јавном тужилаштву у Београду кривичну пријаву против Н.Л, власника предузећа "Силвер фокс компани”. Буџет Србије оштетио је за скоро 22 милиона динара.

У Пореској управи наводи се да је Н.Л., у намери да избегне плаћање пореза на доходак грађана од 2005. до прошле године подизао готов новац са текућег рачуна предузећа, укупно више од 115 милиона динара за који је утврђено да је уплаћиван по основу промета добара и услуга.

"Тај износ представља приход физичког лица на који није извршен обрачун и уплата пореза на доходак грађана у износу 21,9 милиона динара," истичу у Пореској управи.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 23. јул 2008, 12:01) - anonymous [нерегистровани]

maloletni biznismen

Mene zanima da li je taj N.L. maloletan pa nije dozvoljeno objavljivanje njegovog punog imena i prezimena? U poslednje vreme postalo je moderno da se bznismeni stite od javne osude inicijalima a objavljuje se jedino kad ostete drzavu. Oni koji ostete gradjane pa se drzava nadje i pred sudom u Strazburu zbog njih koriste priliku da sklope jos koji poslic i ucare jos koje milionce. Ma Srbija je raj za Dabice.