Пожар у лесковачком селу Брестовац

У атару села Брестовац у општини Лесковац избио је пожар који је захватио око 50 хектара траве и ниског растиња. Ватра је претила кућама на северу села али је пожар у том делу локализован.

Све екипе лесковачке Ватрогасне чете су на терену и гасе пожар, а као помоћ ангажовани су и камиони лесковачког комуналног предузећа и водовода.

У помоћ су позвани и ватрогасци из Ниша како би пожар што пре био саниран, казао је шеф Одсека за заштиту и спасавање у Лесковцу Ивица Ранђеловић. 

Претпоставља се да је пожар изазвало паљење стрњишта, иако су недавно из лесковачког Одсека за заштиту и спасавање упозоравали сељаке да то не чине и позивали их на појачану опрезност.

Мештани Брестовца наводе да је до пожара дошло на неколико локација у исто време, али ће коначну реч о правом узроку пожара дати инспекцијски органи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво