Читај ми!

Тужилаштво тражи притвор за држављане Хрватске у чијем гепеку је пронађена глава громобрана

Основно јавно тужилаштво у Сомбору предложило је суду да одреди притвор тројици држављана Хрватске, који су ухапшени након што су цариници на граничном прелазу Бездан у гепеку аутомобила пронашли радиоактивну главу громобрана.

Осумњичени су јуче саслушани, након чега је тужилаштво предложило притвор ради обезбеђења присуства осумњичених и обезбеђења доказа, речено је Танјугу у том тужилаштву.

Осумњиченима је на терет стављено кривично дело уношење опасних материја у Србију и недозвољено прерађивање, одлагање и складиштење опасних материја. У односу на још једну особу, тужилаштво је наложило подношење кривичне пријаве за истоврсно кривично дело у редовном поступку.

Приликом граничне контроле на прелазу Бездан на излазу из Србије у Хрватску, уређај за детекцију радијације очитао је радиоактивну вредност, након чега су цариници прегледали возило немачких регистарских ознака, у коме су се налазила три држављанина Хрватске. Том приликом пронађен је предмет за који постоји сумња да је извор радијације.

Предмет су обезбедила овлашћена лица Директората за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије, и предат је стручним лицима Института за нуклеарне науке "Винча".

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара