Четворо деце страдало у пожару у Новом Пазару, родитељи у болници, сутра Дан жалости

Четворо деце, старости од шест месеци до пет година, страдало је у пожару у Новом Пазару. Отац је задобио опекотине на 50 одсто тела и транспортован је за КЦС, док је мајка задржана у Општој болници у Новом Пазару. Град је због трагично настрадалих суграђана, прогласио понедељак 6. март за Дан жалости.

Пожар се догодио јутрос око 7 сати у стамбеној згради у Улици Кеј 12. српске бригаде у Новом Пазару.

Из МУП-а је саопштено да су ватрогасци одмах по добијању дојаве кренули и стигли за само неколико минута, затекли су пожар који је већ био у разбукталој фази.

У саопштењу се наводи да су приликом уласка у просторије које су биле под пожаром, затечена четири детета која су највероватније страдала од гушења угљен-моноксидом, док су отац и мајка повређени у суседној просторији.

Пожар је брзо локализован, потом и угашен, а истрага ће утврдити узроке пожара и гушења деце.

"Иако су ватрогасци-спасиоци веома брзо реаговали и стигли на лице места, чини се да је пожар избио много раније од саме дојаве, имајући у виду пожар који је затечен у разбукталој фази", наводи се у саопштењу МУП-а.

Родитељи су превезени у болницу са тешким опекотинама. Отац има опекотине другог, трећег и четвртог степена на више од 50 одсто тела, док је мајка задобила опекотине другог и трећег степена.

"Отац има преко 50 одсто опечених површина, оштећење дисајних путева, интубиран је и транспортован у КЦС у Београду, у Центар за опекотине", рекао је начелник хируршког одељења Опште болнице у Новом Пазару Шефкет Хајровић.

Додао је да мајка по челу и рукама има лакше опекотине и да ће бити смештена на хирургији болнице у Новом Пазару.

Министарство за бригу о породици и демографију упутило је саучешће поводом трагедије у Новом Пазару.

"Страдање деце је најстрашнија трагедија, која погађа цело друштво, а Министарство овом приликом изражава саучешће породици и граду Новом Пазару. Министарство за бригу о породици и демографију је у сталној комуникацији са надлежним органима поводом овог случаја", наведено је у саопштењу.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво