Читај ми!

Саслушање због позива грађанима на насилно рушење власти, осумњиченом позлило

Д. К. (34), један од осумњичених за позивање грађана да се окупе у већем броју у Београду, као и на насилно рушење Владе и председника, пожалио се да му је лоше пред почетак саслушања у Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Због тога је, како Танјуг сазнаје, позвана Хитна помоћ у Палату правде.

Други осумњичени за исто кривично дело је Д. З. (52) који такође треба да буде саслушан пред Вишим јавним тужилаштвом у Београду.

Након саслушања ће бити познато више детаља, односно да ли ће тужилаштво предложити да им се одреди притвор.

Они се сумњиче за кривично дело позивање на насилну промену уставног уређења.

Полиција је, у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом и надлежним тужилаштвима у Београду и Новом Саду, ухапсила Д. К. (1988), Д. З. (1971) и Д. Б. (1987) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело позивање на насилну промену уставног уређења, док се Д. Б. терети и за кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

МУП је навео да се тројица ухапшених терете да су позивали грађане да се окупе у већем броју у Београду и да насилно сруше Владу и председника Републике Србије.

Полиција је код Д. Б. пронашла карабин са оптиком и припадајућом муницијом који му је, како се сумња, претходно предао М. Ј. (2001), који је ухапшен због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије