Читај ми!

Случај Беливук – окривљени сарадник Срђан Лалић наставио да одговара на питања оптужених

У Специјалном суду у Београду окривљени – сарадник Срђан Лалић наставио је да одговара на питања оптужених у процесу против организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији се припадници потврђеном оптужницом терете за седам убистава, недозвољено ношење и држање оружја, трговину дрогом, отмице и силовање.

Оптужени Марко Будимир рекао је на данашњем суђењу да за Срђана Лалића нема питања, након чега је оптужени Небојша Јанковић почео да поставља питања Лалићу.

Одговарајући на питања оптуженог Јанковића, Лалић је рекао да је групу финансирао Беливук, као и да је њему исплатио први пут 5.000 евра, а други пут 10.000 евра.

Такође, Лалић је рекао да зна да је Јанковић за убиство у Црној Гори исплаћен 100.000 евра.

Јанковић је одговарајући на Лалићеву прозивку да је плашљив, рекао да је прошао четири ратишта и да не може падање штрика за веш да га уплаши.

Лалић је за Јанковића рекао да је "педантан, прецизан, много храбар и добар ратник", додајући да је Јанковић једини специфично функционисано, те да је био само четири или пет пута на стадиону, а да је сваки пут носио маску.

Лалић је одговарајући на питања рекао да му је Марко Миљковић испричао да су убили власника "Пинк таксија".

Навео је да му је Миљковић дао детаљан описао како је једног од власника тог таксија он  заједно са Мирком Којићем прво ашовом ударио у врат, након чега га је избо ловачким ножем.

Окривљени-сарадник је рекао и да је поприлично сигуран да је и другог власника "Пинк таксија" убио Миљковић.

Власник "Пинк таксија" Теодор Гашећа убијен је у мају 2015. године, док је сувласник тог таксија Мирослав Ранковић нестао 2016. године.

Лалић је раније испричао о отмици и убиству Мирка Којића, а сад је додао да је мотив његове отмице био новац, истичући да је Миљковић за Којића рекао "да много зна да је помогао око убиства на шинама" , односно у убиству Властимира Милошевића 30. јануара 2017. године у Улици 27. марта у Београду.

Небојша Јанковић је негирао сваку оптужбу коју му је упутио Лалић.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво