Читај ми!

Ухапшено 109 миграната, међу њима и припадници авганистанске војске који су на међународној потерници

Ухапшено 109 миграната у Суботици, од којих је 25 безбедносно интересантно, а две особе потражује светска полиција. Како сазнаје РТС, ради се о генералима и официрима авганистанске војске за којима је Француска расписала међународну потерницу за најтежа кривична дела међу којима је и тероризам.

Радна група за борбу против кријумчарења људи и нерегуларних миграција је, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Суботици и Тужилаштвом за организовани криминал и међународну координацију Републичког јавног тужилаштва на подручју Радановачке шуме код Суботице, пронашла 109 нерегуларних миграната, од којих је 25 безбедно интерестаних лица, против којих ће бити преузети мере у складу са закон.

Међу пронађеним мигрантима, откривена су два Авганистанца која потражују светске полиције због више различитих кривичних дела.

Начелник Управе граничне полиције Миле Јандрић каже за РТС да се један од њих у неким европским земљама сумњичи за тероризам а да је други бивши снајпериста 313. одреда Барди авганистанске војске.

Како РТС сазнаје, један од њих је Абдул Басир Хашами.

С тим у вези, Више тужилаштво у Суботици преузима даљи рад.

Акције су спроведене у оквиру континуираног рада на сузбијању илегалних миграција, уз ангажовање припаднике Радне групе, формиране по налогу министра унутрашњих послова, у сарадњи са новосадским одредом Жандармерије и Управом граничне полиције.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво