Читај ми!

Заплењено 268.000 евра на Прешеву

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције УКП, у сарадњи са Управом граничне полиције и Управом царина, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су украјинског држављанина В. П. (1985) и мађарског држављанина П. К. (1980) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело прање новца.

Полиција је на Граничном прелазу Прешево приликом контроле аутомобила марке "фолксваген туарег" као и прегледом осумњичених пронашла укупно 268.000 евра, саопштио је МУП.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Прекршај је откривен када је на ред за контролу на излазу из земље пристигао "фолксваген туарег" стране регистарције, којим су ка Македонији путовала двојица страних држављана.

Без обзира што су рекли да немају ништа за пријављивање и да са собом носе дозвољене износе новца, аутомобил је издвојен за детаљан преглед, саопштила је Управа царина.

Том приликом је најпре у фабричкој шупљини пода, испред сувозачког седишта, пронађена кеса са свежњевима девиза.

Потом су још три кесе са сакривеним новцем пронађене и у простору за акумулатор, да би на крају део сакривеног новца у различитим апоенима био пронађен и у тапацирунгу испод клупе задњег седишта.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво