Читај ми!

Полиција код миграната пронашла аутоматско оружје, пиштоље и обележја ОВК

Шест миграната је у болници после пуцњаве у Хоргошу, а више од 1.000 је пребачено у прихватне центре, каже за РТС помоћник директора полиције пуковник Драган Васиљевић. Полиција је пронашла аутоматско оружје, пиштоље, муницију, а код неких су пронађена и обележја такозване ОВК, додаје Васиљевић. У прихватни центар у Прешеву синоћ и током ноћи стигла је група од 620 миграната са севера земље, јавља дописник РТС-а.

Након пуцњаве и сукоба две групе миграната у центру Хоргоша, више од 1.000 је пребачено у прихватне центре, каже за РТС помоћник директора полиције пуковник Драган Васиљевић.

"У четвртак поподне, пријављена је пуцњава, односно оружани сукоб између група кријумчара илегалних миграната. Полиција је одмах на то реаговала. Шест лица су се јавила у општу болницу са повредама. Налазе се под полицијским надзором. Полиција предузима интензивне мере на проналажењу извршилаца кривичног дела", каже Васиљевић.

Према његовим речима, углавном се ради о држављанима Авганистана и Марока.

Приликом претраге терена, полиција је пронашла одређену количину оружја и муниције која се налазила код њих. "Ради се о аутоматском оружју, о пиштољима, одређеној количини муниције", додаје помоћник директора полиције.

"Код одређеног броја лица, на гардероби су пронађена обележја ОВК, на капама, шаловима, качкетима", истиче Васиљевић.

Акција и даље траје у целој земљи 

Акција МУП-а по овом питању, напомиње, и даље траје на територији целе Србије, док је по налогу министра унутрашњих послова појачано присуство полиције у свим деловима земље.

Миграната има највише у зонама граничног појаса на територији полицијских управа Суботица, Кикинда, Сомбор, Врање, Пирот, али су присутни и у другим деловима земље.

У наредном периоду, каже Васиљевић, не очекује се већи прилива миграната, који је ове године у односу на претходну годину знатно већи.

"По налогу министра, у четвртак је формирана и нова радна група која се бави безбедносним питањима, посебно према територији Мађарске, Северне Македоније и Бугарске, у којој су укључени припадници Управе граничне полиције, Жандармерије, Управе криминалистичке полиције, Управе полиције, САЈ-а и полицијских управа, као и СУК-а", рекао је Васиљевић.

Помоћник директора полиције позвао је грађане да у свакој ситуацији, у којој сами процене да им је сумњиво понашање миграната, одмах позову најближу полицијску станицу или се обрате најближем полицијском службенику.

"Уверавам грађане да могу бити потпуно спокојни. Полиција у потпуности обезбеђује ред и мир сваког грађанина", поручује Васиљевић

У Прешево стигло 620 миграната са севера земље

У прихватном центру у Прешеву тренутно је смештено 1.100 миграната, а синоћ и током ноћи стигла је група од 620 миграната, са севера земље, јавља дописник РТС-а.

У Бујановцу је смештено 83, а у Босилеграду 27 миграната.

И даље највише стижу преко Северне Македоније, нешто мање преко Бугарске и Црне Горе.

Прилив миграната у Пчињском округу је пре два месеца био појачан, долазило је и по 150, али је последњих десетак дана тај прилив мањи, око педесет миграната дневно.

И даље највише долазе из Сирије и Авганистана, али из других земаља.

Према подацима Комесаријата за избеглице и миграције, у 13 прихватних центара у Србији је смештено око 3.665 миграната.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво