Читај ми!

Инцидент у средњој школи у Врању - ударали млађе ученике, терали да се скину и снимали их телефоном

У Пољопривредно-ветеринарској школи "Стеван Синђелић" у Врању догодио се инцидент међу ученицима. Учествовали су и пунолетни и малолетни ученици школе. Ученик четвртог разреда и још један ученик физички су напали двојицу ђака првог разреда, потврђено је РТС-у.

Случај је одмах пријављен полицији и надлежном тужилаштву.

Из Основног јавног тужилаштва у Врању саопштавају да су два ученика, од којих је један пунолетан, ударала двојицу малолетника у лице, а затим да су тражили од њих да спусте панталоне и доњи веш и тако наги шетају по учионици, док су их они снимали мобилним телефоном.

Наложено је прикупљање потребних обавештења, и обављање разговора са оштећенима, очевицима догађаја, да се прибави медицинска документација за оштећене и поднесе кривична пријава против пунолетног ученика због кривичног дела злостављање и мучење.

Надлежним органима случај је пријављен јуче, а о свему је обавештен и Центар за социјални рад.

Истрага је у току.

Министарство просвете апелује на све родитеље да се обрате надлежној школској управи и просветној инспекцији уколико сматрају да школа није предузела потребне активности у заштити ученика од насиља.

Поступање по прописаној процедури је једини прави пут да се ученику пружи подршка, да се ученик заштити и да се установа образовања санкционише уколико није поступила у складу са законом и прописима.

"Подршка и васпитни рад је потребан свим ученицима, било да је реч о деци која трпе или врше насиље, јер подједанко је важно радити на превазилажењу трауме код ученика који је трпео насиље и промени понашања код ученика који је вршио насиље", истичу из Министарства просвете. 

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво