Читај ми!

Хапшење радника Специјалне затворске болнице због примања мита

Ухапшена бивша запослена у Специјалној затворској болници у Београду, због постојања основа сумње да је извршила кривично дело примање мита, као и двоје запослених у истој болници због постојања основа сумње да су извршиле кривично дела примање мита у помагању.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције УКП, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапсили су бившу запослену у Специјалној затворској болници у Београду Д. Р. Г. (1971), због постојања основа сумње да је извршила кривично дело примање мита, С. М. (1990) запослену у истој болници, као и С. Д. (1952), због постојања основа сумње да су извршиле кривично дела примање мита у помагању, наводи се у саопштењу МУП-а.

Осумњичена Д. Р. Г. се терети да је, у периоду од септембра 2021. до марта ове године, као медицинска сестра захтевала од једног осуђеника 800 евра, како би му обезбедила мобилни телефон, а који му је, како се сумња, доставила уз помоћ медицинске сестре С. М.

За ту услугу, осуђеник је у више наврата, у укупном износу од 62.000 динара, давао налог да се са рачуна кантине овај новац пребаци на рачун С. Д., мајке осумњичене Д. Р. Г., која је новац подизала и давала својој ћерки.

Осумњиченим Д. Р. Г. и С. М. је одређено задржавање до 48 часова и оне су, уз кривичну пријаву, приведене надлежном тужилаштву, док је С. Д. одмах спроведена тужилаштву, наводи се у саопштењу.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво