Читај ми!

Опљачкана кућа повратника у Осојану

У Осојану је обијена и опљачкана кућа повратника Илије Тошића док се налазио на прегледима код доктора у централној Србији. Тошић је, по повратку затекао разваљена улазна врата и преметачину по кући из које су му нестали бројни кућни апарати.

Опљачканог Тошића је обишао и председник Привременог органа општине Исток Коста Белошевић који му је понудио потребну помоћ и подршку.

Посебно забрињава чињеница да последњих дана расте број инцидената усмерених ка Србима, којих од доласка Аљбина Куртија на власт сада има већ 230, због чега је неопходно веће и видљивије ангажовање међународних мисија на заштити права, живота и имовине Срба на КиМ, саопштила је Канцеларија Владе Србије за КиМ.

У саопштењу се наводи да је највеће повратничко село на КиМ - Осојане често на мети напада и пљачкаша, са очигледном намером да се Срби повратници застраше и протерају из својих домова и да се осујети сваки даљи повратак Срба на простор Косова и Метохије.

Канцеларија за КиМ изражава посебну забринутост због овог случаја, јер су Срби повратници једна од најосетљивијих категорија становника.

"Зато упорно позивамо међународне мисије које делују на КиМ да на основу манадата неодложно повећају ниво безбедности наших људи, посебно у српским енклавама", наводи се у саопштењу.

Случај је пријављен надлежним органима.

Канцеларија за КиМ захтева да се пљачкаши у најскоријем тренутку приведу правди како би се показала елементарна брига за живот Срба на КиМ и ефикасност, како институција у Приштини, тако и међународних мисија.

петак, 29. март 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво