Читај ми!

Одређен притвор вишеструком силоватељу

Први основни суд у Београду одредио је притвор И. М, због сумње да је угрожио сигурност две новинарке које су радиле интервју са њим.

Суд је, на предлог Првог основног тужилаштва, одредио притвор И. М. до 30 дана, потврђено је у Тужилаштву.

И. М. је данас изнео своју одбрану и негирао извршење кривичног дела угрожавања сигурности две новинарке које су радиле интервју са њим.

Након тога, заменик тужиоца је предложио суду да се осумњиченом одреди притвор због опасности да неће бити могуће обезбедити његово присуство у поступку, због околности које указују да би могао да утиче на сведоке који тек треба да буду испитани, као и због опасности да би боравком на слободи могао учинити делом којим прети, а све то узимајући у обзир његову ранију вишеструку осуђиваност.

Такође, ради провера навода кривичне пријаве тужилаштво ће испитати оштећене, евентуалне друге сведоке, затим ће наредити комисијско психолошко-психијатријско вештачење осумњиченог на околност његове урачунљивости, а потом ће донети одлуку.

И. М. је ухапшен 30. септембра, када му је по налогу Првог основног јавног тужилаштва у Београду одређено задржавање до 48 сати.

Тужилаштву је у петак достављена кривична пријава против И. М. од стране дневних новина Информер, у којој је прецизирано да је 27. септембра извршено кривично дело угрожавање сигурности на штету новинарки које су водиле разговор са њим, саопштило је тужилаштво.

Он је више пута осуђиван због силовања и пре неколико дана, након што је одслужио казну од 15 година, изашао је из затвора.

Случај силоватеља узнемирио је јавност и актуелизовао питање - шта са опасним криминалцима и силоватељима који одслуже затворску казну, а могу да понове то дело.