Читај ми!

Пуцњава испред дискотеке у Грачаници, рањен Србин

Испред дискотеке на улазу у Грачаницу из правца Лапљег Села, синоћ је дошло до пуцњаве у којој је рањен мушкарац Љ. М. српског порекла из Липљана. На њега је пуцао Албанац, који је у бекству. Полиција сумња "да је мотив напада личне природе, односно љубомора". Канцеларија за КиМ истиче да је ово стоти инцидент од почетка године.

На путу из Лапљег Села на улазу у Грачаницу дошло је до пуцњаве у којој је рањен мушкарац Љ. М. (55) српског порекла из Липљана.

Командир станице полиције у Грачаници Братислав Трајковић потврдио је РТС-у да је нападач Албанац И. Ђ. и да је у бекству.

Према његовим наводима, полиција зна за нападача и сумња "да је мотив напада личне природе, односно љубомора".

Трајковић је навео да је Љ. М. повређен у ногу, да је хоспитализован у болници "Симонида" у Грачаници и да није животно угрожен.

Иницидент у Грачаници се догодио око поноћи.

Канцеларија за КиМ наводи се да су рањеног Љ. М. одмах посетили градоначелница Грачанице Љиљана Шубарић и председници Привременог органа Приштине и Липљана Новак Живић и Милан Јоксимовић.

Истиче се да је ово стоти инцидент према Србима на Косову и Метохији од почетка ове године.

Канцеларија за КиМ изражава забринутост због овог напада и захтева да нападач буде ухапшен и адекватно санкционисан.

Према речима самог оштећеног, како се наводи у саопштењу, на њега је пуцао Албанац који годинама живи у околном месту и кога зна од раније.

"Нема сумње да и овај инцидент уноси додатни немир и онеспокојава српски народ у покрајини, због чега је неопходна адекватна реакција надлежних", истичу из Канцеларије за КиМ.

Додаје се да су изливи насиља на КиМ којима готово свакодневно сведочимо несумњиво последица ратнохушкачке реторике политичара из Приштине који својим изјавама звецкају оружјем и тако подстичу инциденте на терену.

Српска листа осудила је рањавање Љ. М., као настављање поражавајућег низа неоснованих напада на Србе на Косову и Метохији. 

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво