Читај ми!

МУП апелује на опрезност - за недељу дана погинуле две особе на пешачким прелазима, више повређених

У Србији су у последњих недељу дана погинула два лица у седам саобраћајних незгода обарања пешака на обележеним пешачким прелазима, док их је више повређено. МУП због тога апелују на све возаче да повећају опрезност и прилагоде брзину кретања возила како не би угрожавали безбедност пешака.

У саобраћајним незгодама на обележеним пешачким прелазима погинула су два пешака, два су задобила тешке повреде, док је петоро њих, од којих су троје деца, задобило лаке повреде приликом преласка улице, саопштио је МУП.

Наглашава се да пешаци представљају једне од најугроженијих учесника у саобраћају, имајући у виду да је свако четврто погинуло лице у саобраћајним незгодама пешак и да је од почетка ове године погинуо укупно 91 пешак.

Такође, поред возача, МУП апелује и на пешаке да одговорним понашањем допринесу очувању своје безбедности и да не предузимају радње које могу допринети настанку саобраћајне незгоде.

Управа саобраћајне полиције наставиће са мерама појачане контроле и у наредном периоду у циљу заштите безбедности пешака.

Истиче се да су од почетка године реализовали велики број акција појачане контроле које су укључивале мерење брзине кретања возила у зонама пешачких прелаза.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво