Читај ми!

Мајданпек, три особе ухапшене због сумње да су напале кинеског радника и запалиле машину

Полиција је ухапсила тројицу мушкараца из Мајданпека због сумње да су маскирани пре три дана на планини Старица физички напали и лакше повредили кинеског радника и запалили машину којом је управљао.

Ухапшени су В. Б. (1979), И. Ђ. (1987) и М. С. (1991) из Мајданпека због постојања основа сумње да су извршили кривично дело изазивање националне, расне и верске мржње и нетрпељивости, саопштио је МУП.

Сумња се да су они и још неколико особа, 24. септембра, око 23.30 часова, маскирани ушли у "Доњи део гребена" на планини Старица и физички напали кинеског радника који је управљао радном машином.

Како се сумња, најпре су га извукли из кабине, више пута ударили, а потом каменицама гађали радну машину кинеске фирме "Jinshan construction" и на њој изазвали пожар.

Кинески радник лакше је повређен, а причињена материјална штета на радној машини процењује се на око 150.000 америчких долара.

Полиција у Мајданпеку интензивно трага за осталим учесницима овог догађаја.

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Неготину, осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени тужиоцу.