Читај ми!

Ухапшене три особе због сумње да су оштетиле "Србијагас" за више од 22,7 милиона динара

Припадници Одељења за борбу против корупције Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су Ј. М. (1968), П. Б. (1959) и В. Б. (1985) из Новог Сада, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица и на тај начин оштетили ЈП "Србијагас" за 22.797.600 динара, саопштено је из МУП-а.

Како се наводи, осумњичена Ј. М. се терети да је, као одговорно лице у "Србијагасу", сачинила записник о радовима који су наводно неопходни за комплетно реновирање пословног објекта овог јавног предузећа.

У саопштењу се додаје да је, на основу тог записника, закључен анекс уговора између "Србијагаса" и новосадске грађевинске фирме о изради нове фасаде, који је потписао В. Б. као одговорно лице грађевинске фирме, а по налогу П. Б. из истог предузећа, који је договорио фиктивни посао, иако је већ 2019. године урађен и плаћен.

Наводи се да су на тај начин, В. Б. и П. Б. два пута наплатили исти посао и за своје предузеће прибавили противправну имовинску корист у износу од 22.797.600 динара.

Из МУП-а наводе да је осумњиченима одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Нишу.