Читај ми!

"Зиђин": Претучен радник и запаљена опрема од пола милиона евра

"Зиђин Србија" саопштава да су "кампери са Старице" претукли запосленог у тој компанији и запалили опрему вредну пола милиона евра. Са друге стране, активисти тврде да им је протекле ноћи неко демолирао камп.

"Око 23 часа, група кампера, која наводно штити планину Старицу од минирања и тврди да брине о животној средини, нанела је телесне повреде запосленом у компанији РБМ и запалила бушилицу марке Епирок, вредности 520.000 евра", саопштила је компанија "Зиђин Србија".

У саопштењу се наводи, да је радник који је повређен и који је управљао, рекао у полицији да су га напале три маскиране мушке особе, у црним капуљачама и маскама преко лица, које су имале само прорезе за очи.

"Били су наоружани, металном цеви, упаљеним бренером и пиштољем. Захтевали су од њега да напусти кабину бушилице, након чега су му задали неколико удараца и застрашивали га упаљеним бренером. После задобијања повреда, повређен и уплашен радник је побегао", наводи се у саопштењу.

Активисти: Демолиран нам је камп

Еколошки активисти који се противе минирању планине Старица код Мајданпека које врши компанија "Зиђин" саопштили су данас да је прошле ноћи демолиран њихов камп.

Активисткиња Ирена Барбуловић изјавила је за ФоНет да ово није први пут да им неко руши камп, који је подигнут 15. јуна.

"У једном наврату је већ било покушаја рушења од стране приватног обезбеђења а ноћас је дефинитивно срушен и не знамо ко је учинилац. Полиција је извршила увиђај, а шта ће даље, видећемо", рекла је Барбуловић.