Читај ми!

Десет година затвора за удес на Карабурми после којег је дечак преминуо

Први основни суд у Београду осудио је Лазара Галића (38) на казну затвора од десет година јер је 17. јула прошле године изазвао саобраћајну несрећу на Карабурми, због које је неколико дана касније од повреда преминуо деветогодишњи дечак.

Тужилаштво је у својој завршној речи тражило од суда да Лазара Галића осуди управо на казну затвора од 10 година.

Такође, Галићу је изречена и мера забране управљања моторним возилом у трајању од пет година.

Приликом одмеравања казне од отежавајућих околности суд је ценио да је Галић осуђиван 10 пута због различитих кривичних дела, међу којима је два пута осуђен због саобраћајних несрећа које је изазвао под дејством алкохола у истој улици у којој је извазвао несрећу у којој је погинуо Стефан Балић.

Судија је навела да као олакшавајуће околности суд није ценио чињеницу да је Галић породичан човек и отац двоје деце јер није видела да се током суђења искрено покајао.

Породица оштећеног је упућена на парницу ради оставривања имовинско-правног захтева.

Галић је за кривично дело тешко дело против безбедности јавног саобраћаја осуђен на осам година затвора, а за кривичнo дело непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди на три године, па му је изречена јединствена казна од 10 година затвора.

Ово је првостепена пресуда на коју тужилаштво и одбрана могу да уложе жалбу.

Притвор у ком је од хапшења Галићу је продужен до упућивања на извршење казне.

Прво основно јавно тужилаштво у Београду оптужним предлогом против Галића од суда је тражило да га осуди на јединствену казну од 10 година затвора због кривичних дела – тешко дело против безбедности јавног саобраћаја и непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди, као и меру безбедности Забране управљања моторним возилом у трајању од пет година.

Он је након несреће напустио лице места, није се сам пријавио након незгоде, већ га је пронашла полиција и нема пријављено пребивалиште на територији Србије, јер му је адреса пребивалишта пасивизирана.

Терети се да је 18. јула прошле године око 20.15 управљајући путничким возилом у Улици Маријане Грегоран изазвао саобраћајну несрећу тако што је возилом ударио и оборио три пешака који су коловоз прелазили на обележеном пешачком прелазу, а затим је напустио лице места, остављајући без помоћи лица чије је повреде проузроковао.

У несрећи су деца С. Б. (2011.) и Л. Б. (2016.) која су прелазила улицу у пратњи оца задобила тешке телесне повреде, а деветогодишњи дечак је од повреда преминуо у болници 22. јула 2021. године.

Отац М. Б. је тада задобио лаке телесне повреде.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво