Читај ми!

Младић ухапшен на Газиместану осуђен у Приштини на осам месеци затвора

Николи Недељковићу, ухапшеном за Видовдан на Газиместану, у Приштини je изречена првостепена казна затвора од осам месеци, због изазовања наводне етничке мржње и нетрпељивости.

Судија Основног суда у Приштини Аднан Камбери рекао је да ће у казну затвора Николи Недељковићу бити урачунато време које је Никола Недељковић већ провео у затвору, од хапшења 28. јуна ове године.

Ова пресуда је првостепена и постоји могућност жалбе Вишем суду.

Студент из Београда Никола Недељковић дужан је да плати 80 евра на име трошкова суђења.

Адвокатица Николе Недељковића Јована Филиповић након суђења изјавила је да докази које су изнели тужилац и сведоци, тројица полицајаца, нису релевантни, те да је симптоматично да су поменута скандирања само они чули.

Сматра и да "оптужница није поткрепљена апсолутно ниједним материјалним доказом".

"Оваква казна показује да било која три лица могу да се договоре да упере прст у некога и да измисле неке речи, да му ставе на терет. Нарочито, када се има у виду оваква целокупна ситуација и овакво трусно подручје Косова, где у сваком тренутку може било којем лицу да се стави етикета да је ширио мржњу и да се неко лице осуди без иједног доказа", навела је Филиповићева.

Изрицању пресуде присуствовали су чланови породице осуђеног Недељковића. Сумњају да је читав случај исполитизован.

"Имамо пријатеље Албанце које је мој муж возио, не зна се колико пута за ових пет шест година, свуда по Београду, по болницама. Помагали смо детету од две године, албанском детету да се лечи у Београду. Сваке недеље смо албанским аутобусом слали лекове за то дете и хвала Богу да се излечило. Не мрзимо Албанце", изјавила је Слободанка Недељковић, мајка осуђеног Николе.

Никола Недељковић остаје у затвору у северном делу Косовске Митровице. У казну затвора биће му урачунато време проведено у притвору. Његова адвокатица је најавила жалбу Апелационом суду. 

Три полицајца, у својству сведока оптужила су Недељковића да је током обележавања Видовдана на Газиместану узвикивао "Убиј Шиптара".

Недељковић је ухапшен у тренутку када је напуштао спомен-комплекс.

Од момента хапшења налазио се у судском притвору у северном делу Косовске Митровице.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара