Читај ми!

Преврнуо се аутобус на ауто-путу код Лесковца, једна особа погинула, 34 повређено

Једна особа је погинула, а 34 је повређено када се аутобус сомборских регистарских ознака преврнуо на ауто-путу код Лесковца. Повређени збринути у болницама у Лесковцу и Нишу. Још се не зна узрок несреће.

Несрећа се догодила око 5.25 сати, када се аутобус пун путника који су се враћали са летовања из Грчке, преврнуо у месту Печењевце.

Једна жена (1988) је погинула, а 34 је повређено, јавља дописник РТС-а. 

Све медицинске екипе из Лесковца, Лебана, Власотинаца, Грделице и Ниша биле су ангажоване на збрињавању повређених.  

Теже повређени путници превезени су у нишки клинички центар, укупно њих 14, а у лесковачку болницу пребачено је 18.

Тринаестогодишњи дечак задобио је нагњечење стомака, а 69-годишњи мушкарац има отворени прелом руке и у току је операција, саопштено је из Ургентног центра УКЦ Ниш.  

Проф. др Горан Станојевић, помоћник директора УКЦ Ниш рекао је да је двоје деце прегледано на клиници за хирургију, те да је дете старости од 12 година задржано на даље праћење, док је осмогодишњак пуштен на кућно лечење.

Станојевић је рекао и да је од 14 примљених одраслих пацијената, 69-годишњи мушкарац који је оперисан стабилно, једна особа је задржана на клиници за ортопедију и трауматологију, а преосталих 12 особа је пуштено на кућно лечење.

Доктор Небојша Димитријевић, директор лесковачке опште болнице, рекао је нико од пацијента који је превезен у ту болницу није животно угрожен.  

"Пет пацијената је примљено у службу опште хирургије и два на ортопедију", рекао је доктор Димитријевић за РТС. 

Дечак Стефан Пољаков из Каћа, који се са другом враћао с летовања, каже да се аутобус одједанпут преврнуо. "Аутобус је слетео с пута и одједнпут пао. Ухватио сам се за седиште и спасио се. Није ми ништа, а друг мора на рендген", рекао је Стефан.

"Нисам спавала, видела сам како ми се преврће слика и нисам била свесна шта се дешава. Само кад сам устала видим стакло по поду, људи ломе стакла да изађу. Тада сам схватила шта се десило", каже Нађа Антић из Новог Сада. 

Саобраћај на овом делу пута није заустављен, али је био успорен. 

Владимир Вида из Управе саобраћајне полиције рекао је да су све хитне службе биле упућене на место несреће, а да узрок још није познат.