Читај ми!

Прекинуто суђење Николи Недељковићу, ухапшеном на Газиместану

У Основном суду у Приштини, због непојављивања једног од сведока, прекинуто је суђење Николи Недељковићу, ухапшеном на Газиместану на Видовдан, због наводног "изазивања етничке мржње и нетрпељивости".

Никола Недељковић се на почетку суђења изјаснио да није крив за оптужбе које му се стављају на терет и да без обзира на притвор који му је одређен, ни у ком случају не жели да призна извршење кривичног дела.

Током главног претреса испитана су два полицајца, у својству сведока, изјављујући да су чули да је Недељковић на Газиместану наводно викао "Убиј, убиј Шиптара", али да нису имали снимљене доказе за своје тврдње.

Бранилац ухапшеног Недељковића адвокатица Јована Филиповић навела је да су изјаве полицајаца сведока симптоматичне и да је спорно то што сведоци говоре да су чули, али да немају снимке као материјалне доказе да је Недељковић наводно узвукивао речи које му се стављају на терет.

"Цела оптужница и дело које се Недељковићу стављају на терет могла је да се стави на терет било коме од присутних на Газиместану, с обзиром да су сви који су били на Видовадан певали исте песме и чинили оно што и Недељковић", навела је Филиповићева.

Додала је да је била обавеза тужилаштва да обезбеди присуство трећег сведока, такође полицајца, тврдећи да се ради о озбиљном пропусту и суда и тужилаштва те да изазива велику забринутост у правичност целог суђења.

Никола Недељковић је приведен пошто је напуштао спомен комплекс на Газиместану, а како су навели тада из полиције, младићу се приписује да је наводно говорио "Убиј, убиј Шиптара", а једини сведок је полицајац који га је привео. 

Никола је од момента хапшења 28. јуна у судском притвору у северном делу Косовске Митровице.

Наставак суђења заказан је за 6. септембар.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво