Читај ми!

Тужилаштво поднело захтев полицији да прикупи обавештења о утакмици Партизан – АЕК Ларнака

Више јавно тужилаштво у Београду поднело је полицији захтев за прикупљање обавештења поводом догађаја током и после утакмице одигране 11. августа 2022. године на стадиону ФК Партизан између екипа ФК Партизан и ФК АЕК Ларнака, након што му је данас достављен извештај полиције о тој спортској манифестацији.

Наложена је идентификација мушкарца који је у 44. минуту фудбалске утакмице у Београду на источној трибини стадиона ногом ударио једног од припадника Жандармерије и подношење кривичне пријаве против њега због кривичног дела насилничко понашање на спортској приредби.

Такође је наложено да се идентификује фото-репортер којег је напао играч АЕК-а Н. Т., како би се изјаснио о разлогу и начину напада, као и да ли је задобио неке телесне повреде том приликом.

Захтевом је наложено и да се утврди идентитет четири лица која су након завршетка утакмице неовлашћено ушла у терен у тренутку када су играчи Партизана дошли до јужне трибине, као и да се утврди да ли су се та лица физички или вербално сукобила са другим лицима.