Читај ми!

Издат налог за привођење директора Завода за спорт због напада на радницу

Више јавно тужилаштво у Београду издало је налог за привођење директора Завода за спорт и медицину спорта због сумње да је физички напао радницу те установе.

Налог за привођење издао је Координатор за родно засновано насиље Вишег јавног тужилаштва након што се на друштвеним мрежама појавио снимак са сигурносних камера на ком се види како директор Г. Б. насрће на радницу те установе.

"По налогу ће поступати надлежно Друго основно јавно тужилаштво у Београду, које ће спровести и све друге неопходне радне у овом случају, у циљу утврђивања да ли се у радњама учесника догађаја стичу елементи кривичног дела за које се гоњење предузима по службеној дужности", рекли су за РТС из Вишег јавног тужилаштва.

Према наводима медија, напад се догодио крајем децембра прошле године.

Поводом снимка реаговао је ресорни министар Вања Удовичић који је поручио да осуђује сваки вид насиља, као и да је већ дао налог за смену директора.

"Сваки вид насиља најоштрије осуђујем, посебно онај над женама. Синоћ касно сам добио и видео снимак, након чега сам одмах одреаговао и данас дао налог за хитну смену Горана Бојовића", изјавио је министар Удовичић. 

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво