Читај ми!

Истрага против начелника у МУП-у због злоупотребе службеног положаја

Посебно одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду спроводи доказне радње против Д. С. (44) због постојања основа сумње да је од фебруара до априла 2020. године злоупотребио службени положај, као начелник Службе за криминалистичко-обавештајни рад у МУП-у.

Сумња се да је Д. С. другоокривљеном држављанину Грчке Ф. П. прибавио корист, тако што му је омогућио да користи регистарске таблице МУП-а са припадајућом регистарском налепницом и књижицом за возило МУП-а, који је лично задужио.

Ф. П. је, сумња се, поменуте службене таблице МУП-а поставио на возило марке "шкода супер Б", а потом возило користио у саобраћају у Београду у наведеном периоду, уз употребу блинкера.

На овај начин је Д. С. је омогућио Ф. П. да неовлашћено употребљава службене регистарске ознаке МУП-а и користи привилегован статус у саобраћају који имају возила МУП-а, сходно одредбама Закона о полицији, а посебно у погледу одредби Закона о безбедности саобраћаја на путевима, које регулишу право првенства пролаза, као и употребу звучних и светлосних сигнала (блинкери, сирене).

Кривичном пријавом Службе унутрашње контроле МУП-а, Д. С. се на терет ставља кривично дело "злоупотреба службеног положаја", а Ф. П. кривично дело "посебни случајеви фалсификовања исправе".

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара