Читај ми!

Бивши фудбалер Никола Малбаша осуђен на затворску казну од четири и по године

Виши суд у Београду осудио је на казну затвора од четири године и шест месеци некадашњег фудбалера Николу Малбашу, поводом оптужби за покушај убиства И. Н. у јулу 2020. године, када га је ранио ножем. Више јавно тужилаштво у Београду жалиће се на пресуду.

Поступајући судија, Николи Малбаши је укинула притвор, те му изрекла меру забране напуштања стана уз електронски надзор (наногицу), до правоснажности пресуде.

Приликом изрицања пресуде, такође, поступајућа судија Светлана Галић рекла је да су Малбашин и Нешковићев исказ демантовани од стране вештака.

Галићева је, такође, рекла да је приликом одмеравања казне судско веће као олакшавајућу околност ценило да је Малбаша неосуђиван, отац двоје деце, породичан човек, због чега се судско веће одлучило да га осуди на казну затвора ближу минималној за ово кривично дело.

Ово је првостепена пресуда на коју и одбрана и тужилаштво имају право жалбе Апелационом суду у Београду.

Поступајући заменик Вишег јавног тужиоца у својим завршним речима је затражио од суда да Малбашу осуди на најмање 10 година и да му продужи притвор до упућивања на извршење казне.

На почетку овог процеса Нешковић, који у овом поступку има статус оштећеног, испричао је да га је ранио непознати човек, којег је тад видео први пут.

Против Нешковића се пред Вишим судом води поступак у којем је он оптужен за дрогу, оружје и тешку крађу.

Више јавно тужилаштво у Београду оптужницом бившег фудбалера терети за кривично дело убиство у покушају.

Малбаша је био у бекству десетак дана пре него што се 19. јула 2020. године предао полицији и од тада је у притвору.

Из тужилаштва тада је саопштено да се бивши фудбалер  сумњичи да је са умишљајем покушао да лиши живота оштећеног у његовом аутомобилу, када му је 8. јула нозем нанео више теских телесних повреда.

Тужилаштво ће уложити жалбу

Више јавно тужилаштво у Београду жалиће се на пресуду којом је Виши суд на четири и по године затвора осудио Малбашу, као и због одлуке којом му је притвор замењен забраном напуштања стана уз електронски надзор.

По пријему писаног отправка пресуде, тужилаштво ће размотрити њене наводе и у законском року уложити жалбу на висину изречене казне, као и због укидања притвора, наводи се у саопштењу тог тужилаштва.

Тужилаштво подсећа да је Малбаша оптужен да је 8. јула 2020. године ножем нанео више тешких телесних повреда оштећеном И. Н.

Наиме, Тужилаштво је предложило суду да окривљеног осуди на најмање 10 година затвора и да му продужи притвор.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво