Читај ми!

Пожар у резервату "Пашњаци велике дропље" на северу Баната под контролом

У Резервату природе "Пашњаци велике дропље" на северу Баната и данас је избио пожар. Највећи део атара који је захваћен ватром налази се код села Сајана. Током вечери пожар је стављен под контролу, али ће се пратити ситуација на терену, како не би дошло до новог запаљења.

У Резервату природе "Пашњаци велике дропље" горела је сасушена трава, пожар се ширио брзо због јаког ветра. Ово је други дан у коме се запослени у Резервату и ватрогасци боре да спутају ватру.

"Присуствујемо гашењу пожара који је још јуче почео, али био је угашен. Ово је вероватно негде нешто тињало, па се и данас упалило. Нанета је огромна штета у нашем резервату", наводи Миодраг Завишић, чувар.

По процени Добровољног ватрогасног друштва Остојићево изгорело је око 220 хектара. Добровољна ватрогасна друштва за овакве интервенције немају адекватна возила.

"Брза интервентна возила која долазе у кратком року и почињу гашење док гломазна техничка, камиони са цистернама не стигну на место пожара. Исто су нам потребна спремишта и домови одакле можемо да кренемо. Рецимо ДВД Остојићево је у потпуности без ватрогасног спремишта и ватрогасног дома и на интервенције крећемо из приватног дворишта", наводи Золтан Бачо, председник Ватрогасног савеза Чока.

Пожар су гасили припадници Ватрогасне јединице из Кикинде и Чоке, Добровољна ватрогасна друштва из Остојићева, Сајана, Јазова и Мокрина, као и Пољочуварска служба резервата.

Највећи проблем је што терен на коме се налази Резерват има специфично земљиште кроз који тешко пролази механизација.

субота, 21. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи