Читај ми!

Потврђена оптужница за убиство Американца на Звездари

Оптужница Вишег јавног тужилаштва у Београду против пет осумњичених да су у ноћи између 3. и 4. маја на смрт претукли америчког држављанина Гима Гавина Кемпа у кући на Звездари, потврђена је решењем Вишег суда у Београду.

Оптужени су Марко Ђ. (48), Владимир Ђ. (58), Јелена М. (39), Љубомир К. (28) и Божидар Р. (36).

На ово решење оптужени и њихови браниоци имају право да изјаве жалбе Апелационом суду у Београду у року од три дана од пријема решења.

Оптуженима се на терет ставља кривично дело тешко убиство из користољубља у саизвршилаштву, за које је запрећена казна од најмање десет година затвора или дожвотни затвор.

Како је раније саопштило Више јавно тужилаштво, сумња се да су оптужени у урачунљивом стању, а Јелена М. у стању битно смањене урачунљивости услед акутне напитости, заједно, са умишљајем убили Кемпа (54).

Они су 3. маја од 14 часова поподне у Скадарлији код "Себиљ чесме" пили вотку, а око 21 час пришао им је Кемп, па су га позвали да им се придружи, те су наставили заједно да пију, пошто је Кемп дао новац за пиће.

Након тога, како се наводи у оптужници, сви заједно су отишли у кућу Владимира Ђ. на Звездари где су оптужени тражили од оштећеног да им да новац, а пошто је рекао да нема код себе и да може сутра да им преко "Вестерн јуниона" пребаци 300 долара, Божидар Р. , Љубомир К. и Марко Ђ. су почели да га бију.

Тукли су га рукама и ногама, а Божидар Р. и Марко Ђ. и гвозденом вагом за мерење по глави, од чега се вага распала.

Након тога Владимир Ђ. му је задавао ударце ушицама секире по глави и телу, а потом и Марко Ђ., након чега су током ноћи тело убијеног мушкарца избацили у ходник, пошто су га претресли у циљу проналаска новца.

Сутрадан око девет часова Владимир Ђ. и Јелена М. су пријавили полицији да су наводно нашли тело Кемпа на улици и унели га у кућу како би му указали помоћ, а у којој је он услед алкохолисаности наводно пао и ударио главом о под услед чега је наводно преминуо.

Сви оптужени су у притвору од хапшења 4. маја 2021. године.

Више јавно тужилаштво у Београду је тада предложило суду да их осуди по закону и оптуженим мушкарцима изрекне меру безбедности обавезног лечења од алкохолизма.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи