Читај ми!

Завршено читање оптужнице у процесу Беливук и Миљковић

У Специјалном суду у Београду завршено је читање оптужнице у процесу против организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији се припадници потврђеном оптужницом терете за пет убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовање.

На данашњем припремном рочишту прочитана је цела оптужница испочетка, а сутра треба да почну уводна излагања одбране и изјашњења оптужених.

Такође, како је новинарима рекао адвокат Влада Петровић, он ће заједно са Горданом Божиловић Петровић заступати и Миљковића и Беливука.

Оптужница је читана испочетка јер је спојен предмет осталих припадника са Миљковићевим.

На претходном суђењу је такође почело читање оптужнице испочетка, јер је спојен предмет у односу на Беливука, који је раније био раздвојен.

Такође, предмет у односу на Миљковића је раздвојен, али их је судија на крају последњег припремног рочишта спојила.

Раније је припремно рочиште одлагано неколико пута. Први пут је одложено у марту због захтева за изузеће поступајућих судија и тужилаца, а други пут крајем априла због изостанка адвоката Дејана Лазаревића, који је био ангажован као бранилац Беливука, Миљковића и других оптужених.

Лазаревић је ухапшен 14. априла као члан криминалне групе Дарка Шарића и он се од тада налази у притвору.

Претходно припремно рочиште одложено је јер је Миљковић отказао пуномоћје свом адвокату и остао без браниоца, а којег мора да има на овом суђењу.

Организована криминална група Вељка Беливука и Марка Миљковића, и њени припадници потврђеном оптужницом терете се за пет убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовање.

Припремно рочиште је затворено за јавност и њему могу да присуствују само оптужени, њихови бранооци, пуномоћници оптужених, поступајући тужилц и судско веће.

На овом рочишту оптужени ће се кратко изјаснити о кривици, односно да ли признају или негирају кривична дела за која се терете, а потом ће тужилаштво и одбрана предлагати своје доказе који ће се изводити током суђења.

Након што се оконча припремно рочиште, суд ће заказати главни претрес (суђење) које ће бити јаван, а оптужени ће моћи детаљно да изложе своје одбране.

На данашње рочиште Беливук, Микљовић и остали оптужени су приведени из притвора Окружног затвора у Београду.

Осим притворених, на оптужници се налази још пет особа, од којих су две у кућном притвору, а четворица су одлучила да тужилаштву открију детаље извршења кривичних дела, од којих су двојица добила статус - сведока окривљених.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво