Читај ми!

Оружани обрачун миграната у Суботици, један страдао, седморо повређених

У насељу Макова седмица на периферији Суботице јутрос је дошло до оружаног обрачуна међу мигрантима. Према првим информацијама, један мигрант је подлегао повредама, а седморо је повређено. Полиција је саопштила да интензивно ради на утврђивању свих околности и идентификацији актера сукоба две групе миграната, као и да међу повређенима нема држављана Србије, нити су били непосредно угрожени.

Повређени мигранти су збринути у суботичкој болници, а међу њима је и 16-годишња девојчица. Према информацијама из болнице од 19 часова, мигранти имају тешке телесне повреде, али су стабилно, што укључује и иранску девојчицу.

До сукоба две ривалске групе миграната дошло је вероватно због свађе ко ће шверцовати мигренте.

Полиција је блокирала прилазе шуми где се обрачун догодио.

На лицу места су јаке снаге Жандармерије, а на место сукоба стигао је и министар Александар Вулин.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић поводом инцидента рекао је да локално становништво овом приликом није било угрожено и да није забринут за безбедност Суботичана.

Бакић је нагласио да ће се безбедност грађана Суботице, после овог сукоба подићи на виши ниво. 

Припадници Министарства унутрашњих послова интензивно раде на утврђивању свих околности и идентификацији актера сукоба две групе миграната, који се рано јутрос догодио у шумском појасу у близини мађарске границе код Суботице.

У складу са тим у Полицијску управу у Суботици доведено је више миграната са којима ће бити обављeни разговори како би се утврдиле све околности овог инцидента, наводи се у саопштењу суботичке полиције.

У сукобу између две групе миграната, како је за сада утврђено, повређено је неколико особа, док је једно смртно страдало. Међу повређенима, како се наводи,  нема српских држављана, нити су они били непосредно угрожени.

Припадници Полицијске управе у Суботици и Жандармерије су и даље на терену.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво