Читај ми!

Појачана контрола саобраћаја током викенда

Због почетка школског распуста и летњих годишњих одмора очекује се већа фреквенција саобраћаја, па ће и саобраћајна полиција током викенда појачати контролу свих учесникау саобраћају.

Акцију појачане контроле саобраћаја током викенда спровешће припадници МУП-а, Управе саобраћајне полиције, с обзиром на то да се у том данима очекује појачана фреквенција саобраћаја, саопштио је МУП.

МУП упозорава све грађане да је у данима викенда током јуна месеца ове године у саобраћајним незгодама погинуло 17, а повређено је више од 200 особа.

"Апелујемо на све грађане да поштују саобраћајне прописе и да одговорним понашањем допринесу очувању своје безбедности и безбедности других учесника у саобраћају", наводи се у саопштењу.

Напомињу и да је од почетка године број најтежих саобраћајних прекршаја у порасту у односу на прошлу годину.

У првих пет месеци ове године, у односу на исти период претходне, откривено је 58 одсто више прекршаја вожње под дејством психоактивних супстанци, док је број прекршаја вожње под дејством алкохола увећан за 48 одсто.

Како се наводи, број прекршаја прекорачења брзине већи је за 34 одсто, док је број прекршаја насилничке вожње већи за 11 одсто.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво