Читај ми!

Страдао радник "Вино Жупе", други повређен

Један радник компаније "Вино Жупа" је страдао, а други је повређен под за сада неразјашњеним околностима, сазнаје РТС.

Двојица радника пронађена су јутрос око 9 часова на дну бетонске цистерне. Један није давао знаке живота, а други је задобио повреде главе и упућен је у крушевачку болницу на испитивање, потврдио је за РТС директор александровачке компаније Раде Јевтовић.

Страдао је 58-годишњи радник "Вино Жупа". Други радник има 38 година и налази се на хирургији у болници у Крушевцу.

Његово опште стање је добро, урађена је дијагностика. Параметри се прате. Био је, кажу у болници, комуникативан и добро реагује на терапију. Каже да се не сећа саме несреће.

"Видљиве су повреде, огуљотине на лицу и ласероконтузна повреда потиљачне регије. Пацијент је био свестан. Повреде су адекватно хируршки збринуте. Нема коштаних повреда и налази се у добром општем стању", истиче др Савко Марковић, заменик директора Опште болнице Крушевац.

Раде Јевтовић каже за РТС да се утврђују објективне околности нсреће и да радник који је настрадао има преко 30 година стажа на истом послу.

"Нашли су се у бетонској цистерни запремине око 50.000 литара на поду. Један је био свестан и преживео, а други није давао знаке живота. Била је уобичајена рутинска радња. Цистерна је празна, требало је да је оперу, али не да улазе улазе. Не знамо зашто су се нашли на дну цистерне и зашто су силазили. Оба радника су имала повреде главе, удар, огреботину, и то је све што знамо", рекао је Јевтовић.

Према његовим речима, нема никаквог гаса, цурења, јер се све десило у цистерни за складиштење вина.

Наводи да безбедност других радника није угрожена.

Истрагом надлежних органа, који су обавили увиђај на лицу места, утврдиће се узроци и околности под којима се догодила ова несрећа.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво