Читај ми!

Тројици оптужених у случају убиства Оливера Ивановића одређен кућни притвор

Раде Басара, Недељко Спасојевић и Марко Рошић, ослобођени су данас судског притвора и одређена им је мера кућног притвора, потврдио је РТС-у адвокат Дејан А. Васић, један од бранилаца оптужених за помагање у убиству Оливера Ивановића.

Меру кућног притвора тројици оптужених одредио је Основни суд у Приштини, током данашњег рочишта.

У судском притвору су 40 месеци, а ослобођени су на предлог њихових адвоката.

Остали оптужени у случају – Силвана Арсовић, Драгиша Марковић и Жарко Јовановић бране се са слободе од почетка суђења.

Адвокат Кореница: Одлуку суда добићемо за пар дана 

Адвокат Фарук Кореница, бранилац Недељка Спасојевића, оптуженог у случају убиства Оливера Ивановића, изјавио је да још не зна по ком основу су тројица оптужених данас ослобођени судског притвора, очекујујући одлуку суда за неколико дана.

"Основ за њихово ослобађење још тачно не знамо. Одлуку суда добићемо сутра или прекосутра. Извршићемо увид у то решење и видећемо шта је то натерало суд да промени своје мишљење, иако је притвор одређен из три разлога: опасност од бекства, утицање на сведоке и опасност од понављања кривичног дела, што апсолутно није постајало", казао је Кореница РТС-у.

Напоменуо је да прошлост његовог клијената није таква, да је суд могао да заснује своју одлуку на његовој прошлости, и да га задржи у притвору, јер, како је казао, Спасојевић никада није био кажњаван, нити се против њега водио кривични поступак.

"Он је после догађаја једанаест месеци био на слободи, о њему се писало у штампи, обављао је свој посао, да је хтео да побегне то би урадио", додао је Кореница након одлуке суда у Приштини.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво